Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CIU decidirà el pròxim govern municipal a les Valls Aguilar

CIU decidirà el pròxim govern municipal a les Valls Aguilar

AIDEVA assegura que no vol un acord de govern estable ni amb la federació nacionalista ni amb Progrés Si els independents no reben el suport convergent guanyarà la llista més votada

Noves de Segre
Noves de Segre
10/06/2011 10:38

CIU tindrà la responsabilitat de decidir qui governa els pròxims quatre anys al municipi de les Valls d'Aguilar. Així es desprèn de les declaracions fetes per l'alcaldable de la llista d'independents AIDEVA, Joan Guàrdia, que ha explicat a RàdioSeu que el seu equip ha decidit no pactar amb cap altra formació política i esperar la decisió convergent durant el plenari de constitució del nou Ajuntament.

A les Valls d'Aguilar existeix un empat a tres regidors entre Independents per les Valls d'Aguilar-Progrés Municipal i l'Agrupació Independent d'Electors de les Valls d'Aguilar (AIDEVA),separats tan sols per 3 vots. Per la seva banda, CIU va obtenir el passat 22 de maig 1 regidor.

Si es confirma la decisió d'AIDEVA de no arribar a cap acord de govern, Jesús Bentanachs, de CIU, hauria de decantar la balança entre el grup liderat per Guàrdia i Progrés Municipal, encapçalat per la fins ara alcaldessa, Dolors Vidal, amb la qual existeix una mala relació personal. Tot i que la decisió semblaria clara, existeix l'opció d'abstenir-se en l'elecció de l'alcalde o atorgar-se el vot, fet que faria que guanyés la llista més votada, en aquest cas, Progrés.

Malgrat el posicionament expressat per AIDEVA, des de CIU s'espera que es moguin fitxes per a la negociació fins a última hora del dia per fer possible l'acord amb el grup independent.

Per la seva banda, Dolors Vidal, de Progrés Municipal, descarta cap negociació més amb la resta de formacions i es mostra convençuda que el nou govern no se sabrà fins dissabte, amb la sospita que finalment hi haurà acord entre la resta de grups.

Mostrar formulari de contacte