Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU defensa al Parlament enllestir el projecte del túnel de Tres Ponts durant el proper trimestre

CiU defensa al Parlament enllestir el projecte del túnel de Tres Ponts durant el proper trimestre

La petició de veïns i conductors es debat aquest divendres al ple de la cambra catalana La moció presentada per Albert Batalla també reclama la nova Llei de Muntanya, mantenir el suport a les estacions d'esquí i exigir a l'Estat millores a la N-260
Albert Batalla - Parlament 11.2014
18/12/2014 18:48

Albert Batalla, diputat de CiU i alcalde de La Seu d’Urgell, defensarà aquest divendres, al ple del Parlament de Catalunya, una moció de CiU amb una àmplia bateria de mesures que tenen com a objectiu “millorar la competitivitat dels Pirineus”. D’entre les iniciatives proposades, Batalla ha destacat que es demana “finalitzar el projecte executiu del túnel dels 3 ponts de la C-14 durant el primer trimestre del 2015 i executar-lo tan aviat com ho permetin les finances de la Generalitat de Catalunya”.

Mentre no es pugui executar, Batalla proposa “estudiar i realitzar immediatament mesures provisionals que millorin la seguretat de la carretera en aquest punt”, traslladant així, a la cambra catalana, que també ha estat aprovada al Ple de l’Ajuntament de La Seu i que serà votat al plenari del Consell Comarcal d’avui.

A més a més, la moció de CiU reclama “presentar al Parlament el projecte de la Llei de Muntanya de Catalunya el 2015”, després del procés participatiu pertinent i “mantenir el suport econòmic i institucional de la Generalitat de Catalunya a les estacions de muntanya i la promoció turística d’hivern, com a element clau per a l’economia, el turisme i l’ocupació del territori pirinenc”. En un altre punt, s’insta a “mantenir el programa d'arranjament de camins municipals i reforçar els programes de manteniment dels camins d'accés a les estacions de muntanya”. Batalla ha recordat que aquest punt “pren especial relleu després de la polèmica petició del PP de retirar els fons que la Generalitat destina a les estacions d’esquí”.

Batalla ha subratllat la importància de les infraestructures per a un territori de les dimensions dels Pirineus i per aquesta raó ha inclòs en la seva moció diverses iniciatives en aquest àmbit com ara la reclamació al Ministeri de Foment d’una "actuació de gran abast a la N-260" que inclogui "la quantificació econòmica i calendari d’execució”.

El diputat de CiU reitera l’aposta per l’aeroport de la Seu "com a infraestructura que pot ser una oportunitat pel territori”. Pel que fa al transport públic, CiU proposa “mantenir el sistema de targeta 10/120 de bonificacions del transport públic entre les comarques de muntanya i Barcelona i Lleida i avançar cap al model d’integració tarifària”.

Finalment, es demana “completar, amb el diàleg permanent amb el territori, l'ampliació dels Parcs Naturals de l'Alt Pirineu i d'Aigüestortes, així com la creació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i de la Serra del Montsec”.

Mostrar formulari de contacte