Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU defensa el model d'escola rural i denuncia retallades per part d'Educació

CiU defensa el model d'escola rural i denuncia retallades per part d'Educació

26/05/2010 18:18

La diputada de CiU Irene Rigau ha denunciat que “el Departament d’Educació pretén canviar el model de zona escolar rural, tal i com ha reconegut el propi Conseller Maragall en la sessió de control del Parlament". Segons Rigau, "s'està intentant concentrar especialistes en determinats centres, en comptes de garantir l’actuació del professorat especialista itinerant”. La denúncia arriba després que les escoles rurals de la Cerdanya han protestat públicament per l'anunci de retallades en mestres i recursos als vuit municipis cerdans que formen part de les ZER.

Rigau ha alertat que aquest canvi de model "porta cap a una escola de capitalitat" i, juntament amb la disminució dels recursos, "pot conduir a una disminució de la qualitat". CiU considera que les escoles rurals "donen vida als pobles petits, reforcen l’estructura social del país i formen part de l’excel·lència educativa de Catalunya". Els alts resultats acadèmics d’aquestes escoles són, segons l'exconsellera, "conseqüència de la potenciació que, des dels inicis dels Governs de CiU, mitjançant una plantilla de professorat itinerant i especialista".

Rigau ha recordat que des del curs 2006 encara no s'ha aplicat la sisena hora a aquests centres, mesura que ara ha promès el conseller Maragall. CiU temen que la contrapartida serà "una retallada de dotacions i un canvi de concepte de professor itinerant”.

Tot i que el conseller Maragall ha reiterat que no existeix aquesta retallada de recursos, Rigau posa com a exemple d'això “la disminució de la dotació de tres mestres en zones on es manté o s’incrementa l’alumnat; la retallada generalitzada de mestres d’educació especial i la retallada d’altres especialistes d’anglès i música".

Mostrar formulari de contacte