Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CIU defensa la construcció del Túnel de Comiols

CIU defensa la construcció del Túnel de Comiols

29/10/2008 18:41

El diputat de CiU i alcalde de Sort, Agustí López, ha defensat aquest dimecres en la Comissió de Política Territorial del Parlament una iniciativa de la diputada Marta Alòs, sobre l’impuls de l’eix Diagonal del Pirineu que ha estat rebutjada pel Tripartit. La petició, tal com ha explicat López, “s’emmarca en un impuls genèric de la infraestructura, en què el moll de l’os és el túnel de Comiols”. En aquest sentit, el diputat nacionalista ha deixat clar que “des de CiU mantenim amb fermesa la necessitat de contruir el túnel de Comiols com a infraestructura bàsica pel territori”.

Segons indica CIU, "fins ara, els partits del Tripartit han mantingut un posició esquiva respecta a aquesta infraestructura, evitant la paraula túnel en públic". Per això, la proposta de resolució presentada per la federació, i rebutjada pel Tripartit, exposava: “El Parlament de Catalunya insta al Govern a impulsar de manera prioritària l’Eix Diagonal del Pirineu, entre Artesa de Segre (Noguera) i Tremp (Pallars Jus¬sà), incloent-hi el Túnel de Comiols, a fi que es puguin concretar totes les seves actuacions en un període no superior a 5 anys”.

Agustí López ha demanat al Tripartit que aclareixi la seva postura i que “doni la cara davant comarques de Pallars i Ribagorça per fer avinent als alcaldes implicats tots els estudis tècnics realitzats”.

Ciu remarca que el Pla Territorial de l’Alt Pirineu i Aran preveu com una de les seves actuacions, l’anomenat Eix Diagonal del Pirineu: Artesa de Segre -Tremp -La Pobla de Segur -El Pont de Suert. Dins d’aquesta actuació s’especifiquen entre d’altres:

– La construcció d’una nova via d’altes prestacions pel coll de Comiols, entre Artesa de Segre i Tremp, sense excloure la construcció de túnel i incloent trams de condicionament de la carretera existent i la variant, plantejada pel sud, de Vilamitjana.
– La variant de Tremp, amb l’elecció de l’alternativa est o oest segons el que determinin els estudis informatius.
– Les variants oest i nord de la Pobla de Segur, en ambdós casos amb construcció de túnel.
– Les variants oest i nord de Senterada, en ambdós ca¬sos amb construcció de túnel.
– La nova via Xerrallo -el Pont de Suert, amb construc¬ció com a mínim del túnel especificat a la documentació gràfica del Pla, corresponent a l’alternativa 3 de l’estudi informatiu del Ministeri de Foment.
– La variant del Pont de Suert, plantejada per l’oest.

CiU considera “que aquestes actuacions afavoreixen la connexió dels Pallars amb l’arc mediterrani, possibilitant l’expan¬sió d’aquestes zones del Pirineu”. Però, tal com ha aclarit Agustí López, “totes aquestes mesures no seran prou efectives pel territori si no s’incorpora el Túnel de Comiols”.

Mostrar formulari de contacte