Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU demana beques de FP per a tot el Pirineu

CiU demana beques de FP per a tot el Pirineu

El diputat i priment d’alcalde de la Seu, Albert Batalla, recorda que hi ha un mandat del parlament aprovat el mes de juliol passat
17/09/2007 10:55

El diputat de CiU i primer tinent d’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha reclamat al conseller d’educació de la Generalitat, Ernest Maragall, que les beques de mobilitat per a estudiants de formació professional s’estenguin a totes les comarques del Pirineu i no es limitin als alumnes de la Val d’Aran, tal com va anunciar aquest divendres el mateix titular d’educació.

Batalla ha explicat que aquesta és una reivindicació de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran que s’ha expressat amb diferents propostes al Parlament de Catalunya. El polític urgellenc ha subratllat que existeix un mandat unànime del propi Parlament, pres a principis d’aquest mes de juliol, que especifica que “el Govern de la Generalitat obri una convocatòria de beques adreçada a persones que habiten en zones de baixa densitat de població que els permeti accedir a l’oferta pública de cicles formatius existent i que els compensi els costos de mobilitat, fomentant així la igualtat d’oportunitats i l’equitat territorial”.

Tal com ha argumentat el diputat nacionalista, “els habitants de les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran tenim la dificultat de la nostra situació geogràfica i l'escassa oferta de centres d’ensenyament superior presencial. Això suposa una despesa afegida per les famílies”. “Per aquest motiu des de CiU demanem que les beques s'estenguin a totes les comarques de l'Alt Pirineu i a més, que no s’esperi al curs 2008 – 2009 a posar en marxa aquests ajuts, sinó que es pugui fer durant aquest curs que ara comença” ha afegit.

Cal recordar que dels 78 cicles formatius de grau superior que s‘han impartit a Catalunya durant el curs 2006-2007, només 4 (Gestió i organització de recursos naturals i paisatgístics, Animació d’activitats físiques i esportives, Administració i finances i Manteniment d’equips industrials) es poden cursar a les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran, amb l’inconvenient afegit que es cursen en les capitals de 5 de les 6 comarques (a la Cerdanya és impossible cursar-ne cap) i que les distàncies entre elles fan impossible els desplaçaments diaris.