Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CIU demana que el Govern agiliti els tràmits urbanístics dels municipis del Pirineu

CIU demana que el Govern agiliti els tràmits urbanístics dels municipis del Pirineu

11/06/2008 14:03

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió i alcalde de Sort, Agustí López, ha defensat aquest dimecres en la Comissió de Política Territorial celebrada al Parlament, una Proposta de Resolució que tenia per finalitat “buscar solucions per agilitar els tràmits urbanístics que els petits municipis del Pirineu han de fer a Lleida”. En aquest sentit, López proposava, “elaborar en el termini de 2 mesos un estudi diagnòstic del nombre de tècnics que han d’integrar la plantilla dels Serveis Territorials d’Urbanisme de Lleida, per tal de fer més ràpida la tramitació administrativa dels expedients urbanístics que tenen encomanats”. Agustí López defensava també la necessitat d’ “adoptar les mesures necessàries pel dimensionament de la plantilla d’acord al volum de feina existent abans del termini de sis mesos i presentar al Parlament de Catalunya l’informe de diagnosi esmentat i les mesures concretes que s’hagin adoptat en el termini de sis mesos”.

La proposta del diputat nacionalista ha estat rebutjada pels grups parlamentaris que donen suport al Govern, una actitud que Agustí López ha lamentat, ja que considera que “el Tripartit està girant l’esquena als nuclis rurals de Lleida, que no compten amb mitjans propis i necessiten el suport dels Serveis Territorials d’Urbanisme de Lleida per a tirar endavant els seus projectes".

Tal com ha recordat el diputat nacionalista, “molts ajuntaments pirinencs estan a hores d’ara tramitant expedients de modificació puntual del seu planejament general, planejament derivat, estudis de detall i d’altres instruments urbanístics, per tal d’ordenar i desenvolupar sectors, amb obtenció de sòl per equipaments públics necessaris, espais lliures i solars destinats a la construcció d’habitatges en diferents règims de protecció”. Però precisament per aquest volum de feina, segons ha explicat el diputat nacionalista, “els Serveis Territorials d’Urbanisme de Lleida, competents per assessorar, informar, tramitar i aprovar definitivament aquests planejaments, mitjançant la seva Comissió Territorial d’Urbanisme, estan patint un col·lapse, provocat pel sobredimensionat volum de feina i el nombre excessivament reduït de tècnics destinats a la revisió dels expedients urbanístics, que no poden fer front a tanta feina, malgrat la seva capacitat tècnica”.

Agustí López ha alertat al Tripartit que la seva negativa d’avui “tindrà greus conseqüències pels petits municipis i nuclis rurals de les terres de Lleida”, ja que “la lentitud de la tramitació afecta negativament el seu desenvolupament urbanístic, en el sentit que retarda la construcció d’habitatge protegit i d’equipaments necessaris com escoles, llars d’infants, casals d’avis, centres d’atenció primària, etc.”.

A més, López ha denunciat, que “la Comissió Territorial d’Urbanisme està obligada per llei a prestar aquests serveis als municipis que no tenen recursos propis, però avui per avui aquesta Comissió no està responent a cap petició d’informe previ, a causa al col·lapse que pateix”. En aquest sentit, Agustí López ha volgut destacar que “lamentablement i en contra de la seva voluntat, la Comissió està caient en un flagrant incompliment”.

Mostrar formulari de contacte