Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU demana que no s'integri els guardes de caça als agents rurals

CiU demana que no s'integri els guardes de caça als agents rurals

Diversos ajuntaments presenten un recurs contra la privatització de la gestió a la reserva Pallars-Aran. Entre ells, el consistori de les Valls de Valira.

Vehicle del cos d'agents rurals de Catalunya
Vehicle del cos d'agents rurals de Catalunya
23/07/2007 17:36

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió i alcalde de Sort, Agustí López, presentarà al Parlament una iniciativa, per tal que “es paralitzi la integració dels guardes de reserves de caça al cos d’agents rurals”.

Aquesta demanda té l’origen en una ordre del departament català de Medi Ambient per concedir a una empresa privada la gestió de la reserva de caça Pallars-Aran, de la qual forma part el municipi alturgellenc de les Valls de Valira. Aquest ajuntament s’ha sumat a la presentació, amb altres consistoris de la zona, d’un recurs judicial contra la mesura. Consideren que el canvi suposa un menyspreu als agents rurals, que coneixen molt millor al territori, i que a més a més ara podran ser traslladats en qualsevol moment a un altre destí.

Pel que fa a la via parlamentària, Agustí López justifica la iniciativa per la negativa del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, a reconsiderar la mesura. CiU creu que és més prioritari començar “per elaborar definitivamen el reglament de la Llei del Cos d’Agents Rurals”.

Una resolució publicada al DOG el passat 22 de maig va iniciar el procés de funcionarització de la plantilla de seixanta persones, que avui per avui fan de guardes a les set reserves nacionals de caça que hi ha a Catalunya.

A més a més de la reserva Pallars-Aran, també s’han queixat del canvi ajuntaments de la reserva de Boumort. Agustí López considera que “el traspàs dels guardes al cos d’agents rurals deteriorarà irreversiblement la gestió de les reserves nacionals” que, hi afegeix, “avui gaudeixen d’un gran prestigi entre les societats d’estudi del patrimoni natural, com ho testimonien diverses revistes internacionals especialitzades”. López assegura que aquesta és també l’opinió dels ajuntaments afectats.

CiU considera “el conseller Baltasar comença la casa pel teulat” i lamenta la “manca de consens i diàleg del Govern amb els ajuntaments”. López conclou: “Cal posar seny en aquest tema i per això tornaré a fer-me ressò de la inquietud d’aquests ajuntaments en el Parlament, aquest cop, mitjançant una Proposta de Resolució”.

Mostrar formulari de contacte