Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CIU demana una millora dels ajuts als estudiants del Pirineu

CIU demana una millora dels ajuts als estudiants del Pirineu

El grup considera que cal eliminar els topalls de renda per accedir a les beques universitàries
Estudiants del Pirineu
05/11/2007 10:25

El diputat de CiU i primer tinent d’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha enviat una carta al conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, i al d’Educació, Ernest Maragall, per demanar-los millores i un major compromís del Govern en la política d’ajuts als estudiants pirinencs.

Batalla ha sol.licitat que la propera convocatòria d'ajuts a la mobilitat per a estudiants universitaris de l'Alt Pirineu i l'Aran sigui de caràcter universal i no estigui sotmesa al nivell d'ingressos familiars. El diputat pirinenc justifica aquesta petició explicant que el criteri territorial ha de primar per sobre del criteri econòmic. Segons ha indicat Batalla, "el programa d'ajuts no pot ser entès sota els mateixos criteris econòmics que regeixen el sistema de beques tradicional que encara gestiona l'administració de l'Estat; sinó que les limitacions territorials han de ser el que defineixi intrínsecament l'ajut". Per Batalla: "no s'ha de donar l'ajut pel fet de tenir més o menys diners, sinó perquè l'estudiant prové d'una ciutat o un poble on no té possibilitat d'estudiar presencialment una carrera universitària, situació que comporta a les famílies despeses forçoses de mobilitat i manutenció, a banda de les despeses habituals de matriculació”.

Des de CiU s’ha recordat que en els darrers anys s’han quedat sense ajut un nombre cada vegada més elevat de famílies perquè s'han trobat amb el topall que el criteri de renda familiar és molt baix. Això provoca que una família amb dos sous o amb un pis en propietat, molt provablement quedi exclosa de l’ajut.

En la comunicació dirigida al conseller d’Educació Ernest Maragall, el polític alturgellenc també demana que puguin optar als ajuts per a mobilitat els estudiants de cicles formatius de grau superior en aquells casos que l’estudiant no pugui cursar-los a la seva comarca.

Aquestes dues reivindicacions van votar-se al Parlament el 22 de març d’aquest any a instàncies del diputat urgellenc, però van ser rebutjades per part del tripartit (PSC – ERC i Inciativa) adduint que el Govern ja hi estava treballant. “Després d’uns mesos de silenci i de cap avenç real, CiU ha tornat a situar la qüestió sobre la taula perquè els estudiants i les famílies del Pirineu mereixen una resposta”, ha conclòs Batalla.

Mostrar formulari de contacte