Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU denuncia "maniobres dilatòries" del Tripartit per no aprovar la Llei d'Aran

CiU denuncia "maniobres dilatòries" del Tripartit per no aprovar la Llei d'Aran

05/05/2010 18:00

El diputat de CiU, Francesc Homs, ha denunciat "maniobres dilatòries" del Tripartit per no aprovar la llei d'Aran. El polític nacionalista afirma que aquest dimecres, en la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya, "el Tripartit i el PP han boicotejat el nomenament de la ponència conjunta que havia de tramitar la Llei de l'Aran, prevista a l'Estatut".

CiU considera aquest fet "molt greu" ja que, amb aquesta dilació en el nomenament de la ponència, "és molt probable que la llei d'Aran no s'aprovi abans del mes de juliol". Això voldria dir que la llei no s'aprovaria en aquesta legislatura i, sobretot, que "s'incompliria l'Estatut, que donava un termini de quatre anys per aprovar la llei".

Per Homs, "no és de rebut davant la gent de l'Aran aquesta maniobra dilatòria quan fa un any que el Consell General d'Aran va aprovar, per unanimitat de totes les forces polítiques, una proposta de llei que porta mesos dormint als calaixos del Govern tripartit".

El diputat de CiU considera que "no es pot exigir al Tribunal Constitucional que respecti l'Estatut si, amb mandats com el de la llei d'Aran, no s'és capaç en quatre anys de complir el que estableix".

Mostrar formulari de contacte