Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU no veu voluntat de solucionar les mancances dels Mossos al Pirineu

CiU no veu voluntat de solucionar les mancances dels Mossos al Pirineu

El tripartit rebutja una resolució parlamentària per incrementar els efectius a l'Alta Ribagorça
16/10/2008 16:06

CiU ha criticat durament els grups del Tripartit després que aquests han rebutjat una proposta de resolució per incrementar els efectius dels Mossos d’Esquadra a l’Alta Ribagorça. La proposta demana que, mentre això no sigui possible, "es coordini l’actuació dels Mossos d’Esquadra amb les Forces de Seguretat de l’Estat per garantir la seguretat ciutadana a la comarca”.

La diputada de CiU Elena Ribera creu que amb aquesta situació es demostra que el Pirineu "és la gran oblidada de Catalunya i la més castigada”. Ribera pregunta al Govern “com es pot justificar que en una àrea bàsica només hi hagi una patrulla?" i "com pot ser que hi hagi una sola patrulla per a dues comarques?”.

La diputada nacionalista reconeix les dificultats que comporta el desplegament dels Mossos, però ha assenyala que "hi ha tota una sèrie de mesures que es podrien aplicar per aconseguir mitigar aquestes fallades". Entre aquestes, apunta les de "donar entrada als Mossos amb discapacitat, reclamar més efectius a Madrid, o treure al carrer més Mossos que ara estan a les oficines, tal i com va prometre el conseller Saura"

CiU recorda que "el govern de la Generalitat ha reconegut finalment en aquesta legislatura l’existència d’un dèficit que es quantifica oficialment al voltant dels 700 agents". L'oposició creu que la situació actual dóna la raó a aquells que atribueixen la pèrdua d'efectius al Pirineu al desplegament dels Mossos a la ciutat de Barcelona. El nombre d’agents que cada any ha anat sortint de les diferents convocatòries, no ha estat suficient per atendre la demanda de la ciutat comtal i dels diferents territoris.

Per Ribera, "el fet que a l’Àrea Bàsica Policial o a la Regió Policial existeixin més efectius que els que realment es dediquen a patrullar en el dia a dia, no ajuda a disminuir la sensació de desprotecció dels ciutadans, al no poder deixar descobertes les tasques o funcions que tenen assignades o al poder-ho fer només en determinades circumstàncies molt excepcionals”.

Cal recordar que aquesta setmana, el sindicat majoritari als Mossos, el SAP, ha denunciat les mancances materials i humanes que pateixen els agents al Pirineu, així com la necessitat de més mesures de seguretat a dins de les casernes.

Mostrar formulari de contacte