Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU portarà la Llei de Vegueries al Consell de Garanties Estatutàries

CiU portarà la Llei de Vegueries al Consell de Garanties Estatutàries

El diputat Lluís Corominas considera que el Govern "ha començat la casa per la teulada" en la nova divisió L'oposició suggereix que abans s'hauria d'haver aprovat la llei de governs locals i haver aconseguit la modificació de lleis estatals
Mapa de les 7 vegueries - 2010
11/05/2010 12:59

CiU ha anunciat aquest dimarts que demanarà el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre la Llei de Vegueries. Segons ha indicat a l'ACN el diputat Lluís Corominas, l'Estatut diu que han de coincidir el nombre de vegueries amb les delegacions de la Generalitat, cosa que no succeirà perquè la llei només preveu la creació de quatre vegueries de moment, a l'espera de canvis normatius a Madrid.

Corominas considera que el Govern 'ha començat la casa per la teulada', perquè primer hauria d'haver aprovat la llei de governs locals i de finançament local i també haver aconseguit la modificacions de lleis orgàniques d'àmbit estatal com la de règim electoral general (LOREG).

Segons el diputat de CiU, es tracta d'un problema 'estructural' de la llei, perquè cal la modificació de lleis estatals per introduir de cop set vegueries, i la Generalitat tampoc pot reduir de set a quatre les seves delegacions. La solució hauria estat, afirma, aprovar primer la llei de governs locals i la de finançament local i, paral·lelament, aconseguir la modificació de les normatives estatals necessàries per poder introduir set vegueries, amb els corresponents consells de vegueria entre els quals hi hauria el de l'Alt Pirineu i Aran.

Corominas ha recordat que CiU ja va dir des del primer moment que ara no tocava fer la llei, i ja voluntàriament va presentar poques esmenes perquè opinava que 'és tota la llei la que s'ha de tirar enrere'. Pel mateix motiu ha justificat l'anterior presentació d'una esmena a la totalitat.

El parlamentari ha reconegut que la llei ha de tenir una "gran repercussió econòmica i social" per al país, però reclaman una reflexió sobre si "aquestes presses per tramitar una llei" que ara, afirma, "no vol ningú".

Mostrar formulari de contacte