Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU pregunta a Medi Ambient per la continuïtat del cos d'Agents Rurals

CiU pregunta a Medi Ambient per la continuïtat del cos d'Agents Rurals

13/10/2008 17:32

Agustí López, diputat del grup parlamentari de Convergència i Unió i alcalde de Sort, ha entrat al registre del Parlament una pregunta per escrit al Govern sobre en què planteja "quines perspectives de futur té el Departament de Medi Ambient i Habitatge pel que fa a la continuïtat de l’activitat dels 6 centres de control dels quals disposa el Cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge al territori català”.

Des de fa ja més de dues dècades el Cos d’Agents Rurals disposa d’un Servei de transmissions que, actualment mitjançant uns canals propis a la xarxa Àgora de transmissions de la Generalitat, té la responsabilitat de donar suport a les actuacions dels agents rurals en les seves actuacions de vigilància i control de la fauna i de la caça furtiva, de l’accés motoritzat al medi natural, de vigilància d’incendis forestals, de control de pastures, i de la resta de funcions que tenen encomanades. El personal de transmissions també rep les trucades i els avisos dels ciutadans del territori que volen denunciar qualsevol acte que afecti al patrimoni natural.

López entén que s’hauria de potenciar aquest cos, un cop demostrada l’efectivitat i els resultats del funcionament del sistema de transmissions del Cos d’Agents Rurals. Segons manifesta López, a més a més, cal tenir en compte que es tracta d’un sistema “ben valorat per la població de les comarques rurals i pels propis agents, que disposen d’un servei de comunicacions atès per persones molt coneixedores del territori, de la seva geografia i toponímia”.

El Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, que durant un llarg període de temps va estar adscrit al llavors Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, actualment està integrat dins la Direcció General del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge. Els centres de control del Cos d’Agents Rurals que al dia d’avui estan en actiu són els d’Amposta, Tarragona, Girona, Vic, Lleida i Sort, amb un Control Central a Santa Perpètua de la Mogoda. Sense comptar els funcionaris presents al Control Central, a la resta de centres hi treballen 20 persones.

Mostrar formulari de contacte