Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU pregunta al Govern sobre les actuacions de Martinsa-Fadesa a la Vall Fosca

CiU pregunta al Govern sobre les actuacions de Martinsa-Fadesa a la Vall Fosca

09/09/2008 16:22

El diputat de CiU i Alcalde de Sort, Agustí López, ha entrat al registre del Parlament una pregunta per esbrinar “quines actuacions té previstes el Govern de la Generalitat de Catalunya davant la paralització dels projectes de l’Estació d’esquí de Filià i del Camp de golf de 9 forats”. El diputat nacionalista ha explicat que la crisi de l’empresa Martinsa-Fadesa ha conduït a un alentiment, fins i tot una paralització, de les tres grans actuacions d’aquest grup econòmic a Catalunya: a l’Hospitalet de Llobregat (Torres Europa), a l’Aldea (El Mirador de l’Ebre) i a la Torre de Capdella, de la Vall Foca, al Pallars Jussà (Vall Fosca Mountain Resort).

Cal tenir en compte que l’actuació immobiliària a la Vall Fosca anava acompanyada de l’execució de l’Estació d’esquí de Filià i del Camp de golf i complex lúdico - turístic d’Espui. Actualment la immobiliària està construint 96 apartaments, dels quals ben bé la meitat estan acabats o en procés de finalització. Aquests edificis representen una petita part de tot el sostre residencial i hoteler assignat a Martinsa-Fadesa pel planejament urbanístic aprovat definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Lleida.

Pel que fa al Camp de golf, de 25 hectàrees de superfície, 9 forats i par 36, és pràcticament a punt d’entrar en servei. Finalment, de tota la infraestructura de les pistes de l’Estació d’esquí de Filià s’ha executat aproximadament el 40% de la seva totalitat.

Agustí López ha recordat que “aquest complexe té una importància cabdal per a l’economia de la zona”. El diputat nacionalista ha explicat que el municipi de la Torre de Capdella, integrat per 19 nuclis de població, “ha patit una important crisi demogràfica i econòmica en els darrers 23 anys, concretament des de la finalització de les obres de la central hidroelèctrica reversible de Sallente - Estany Gento”. Per aquesta raó, López considera que “els projectes de l’Estació d’esquí de Filià, el Camp de golf de 9 forats d’Espui i l’increment de llits hotelers previstos en el projecte lúdico-hoteler, tenen un interès transcendental per al futur econòmic i social del municipi de la Torre de Capdella, del conjunt de la Vall Fosca i també de la Pobla de Segur i de la resta de poblacions veïnes, tant del Pallars Jussà com del Pallars Sobirà”. A més, l’actual situació de paràlisi “afecta no tan sols a l’economia d’aquesta vall sinó també a la seva imatge turística”.

Mostrar formulari de contacte