Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU reclama al Parlament la cessió a la Generalitat de la carretera d'accés a Llessui

CiU reclama al Parlament la cessió a la Generalitat de la carretera d'accés a Llessui

15/12/2009 14:38

El diputat de CiU i alcalde de Sort, Agustí López, ha entrat al registre del Parlament una proposta de resolució en la qual insta el Govern de la Generalitat a, mitjançant la Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, "estudiar amb la Diputació de Lleida els acords que correspongui per arribar a la cessió de la carretera LV-5223, d’accés a Llessui, a la Generalitat de Catalunya”.

La via, popularment coneguda com de Llessui, parteix de la C-13 a la sortida de Sort cap a Rialp. El titular és la Diputació de Lleida, responsable de la seva gestió, del manteniment del ferm i talussos i de la neteja de vegetació dels marges i de la neu.

Segons recull la proposta,  però, "fa pocs dies els mitjans de comunicació recollien la protesta del President del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i la seva indignació pel fet de que no s'hagués retirat la neu de les seves carreteres, essent notícia que els escolars de Llessui no havien pogut baixar als centres escolars de Sort”. Per López, "aquest fet és conseqüència d’un impediment administratiu, que va evitar que el servei de vies i obres de la Diputació adjudiqués el manteniment hivernal de les seves carreteres al Pallars Sobirà i de les carreteres locals que assumeix mitjançant conveni".

Arran dels fets, López demana que la via depengui de la Generalitat, "ja que té una gran importància en tractar-se d’una àrea amb un cert pes demogràfic i amb un notable nombre de visitants que accedeixen al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a l’Ecomuseu dels Pastors de Llessui, al Museu de les Papallones de Catalunya de Pujalt, als diferents establiments de restauració d’alta qualitat que combinen productes de la terra, com la carn de vaca bruna i de corder txisquet, o a les rutes literàries de Les veus del Pamano”.

Per López, a més, “és necessària la coordinació de les diferents administracions per a fer una gestió més econòmica i més eficient del servei públic de neteja de les carreteres”.

Mostrar formulari de contacte