Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU reclama la construcció d'una depuradora a Caregue (Rialp)

CiU reclama la construcció d'una depuradora a Caregue (Rialp)

28/07/2008 18:50

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió i alcalde de Sort, Agustí López, ha presentat al Parlament una Proposta de Resolució, per tal d’instar el Govern a “sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre la programació de l’execució durant els anys 2009 i 2010 i amb els seus fons de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Caregue, al municipi de Rialp”.

La població pallaresa de Caregue pertany a la unitat geogràfica de la Vall d’Àssua, a la capçalera de la qual hi ha els Estanys de Mainera, avui inclosos a l’àrea perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Tal com ha recordat el diputat nacionalista, el Departament de Medi Ambient i Habitatge està considerant favorablement la proposta de l’Ajuntament de Rialp d’ampliar el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a l’àmbit de la Muntanya de Caregue, propietat de la Comunitat de veïns d’aquest poble pallarès.

Aquesta part del territori atrau nombrosos visitants, per diversos motius. D’una part, la Vall d’Àssua, compartida entre els municipis de Rialp i de Sort, ha destacat darrerament per constituir l’escenari geogràfic i socioeconòmic de dues novel·les, Pedra de tartera, de Maria Barbal, i Les veus del Pamano, de Jaume Cabré, un fet que atrau molts turistes interessats per conèixer els escenaris d’ambdues obres. D’altra banda, Caregue atrau també nombrosos visitants pel notable retaule barroc que s’exposa a l’ermita de la Mare de Déu de la Muntanya.

Però, Agustí López ha lamentat, que “malgrat la importància que aquest indret està adquirint per a la promoció turística i econòmica de la zona, la necessària i reivindicada Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Caregue no és al llistat d’obres de depuració d’aigües residuals de les conques dels rius Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana finançades amb els fons de cohesió atorgats per Brussel·les a finals del 2003”.

És per això, que el diputat nacionalista considera que “davant el fet que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, depenent del Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, està executant amb fons propis i sense cofinançament del Govern autònom aragonès 18 EDAR que tractaran les aigües de 30 pobles i de les cinc estacions d’esquí del Pirineu d’Osca a les conques del Pirineu aragonès, totes elles tributàries del riu Ebre, és de justícia que s’apliqui el mateix criteri per tirar endavant l’EDAR de Caregue, a Rialp”.

Mostrar formulari de contacte