Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU reclama que la variant de Gerri de la Sal no 'allunyi' l'ermita de la Mare de Déu d'Arboló

CiU reclama que la variant de Gerri de la Sal no 'allunyi' l'ermita de la Mare de Déu d'Arboló

05/03/2010 11:13

El diputat de CiU, Agustí López, ha presentat al Parlament una nova proposta de resolució en relació al projecte de la variant de la carretera N-260 a Gerri de la Sal aprovat pel Ministeri de Foment. En aquesta ocasió, López reclama que "s'introdueixin les modificacions tècniques que calguin per tal de mantenir la possibilitat de què els vehicles procedents del Pallars Sobirà central i septentrional segueixin accedint al santuari de la Mare de Déu d'Arboló per un carril al qual s'accedeixi abans d'entrar al túnel de la variant".

Agustí López adverteix que el traçat previst suposarà uns 10 minuts més de viatge fins a l'ermita i que es poden produir col·lapses de trànsit a Gerri els dies d'aplec. El diputat nacionalista també recorda que "la devoció mil·lenària dels pallaresos per aquesta advocació de la Verge; les nombroses visites de curiosos i de turistes culturals, i l'Aplec de la Verge d'Arboló, que té lloc cada primer diumenge de maig, impliquen un trànsit considerable de vehicles cap a l'ermita, procedent de tots els racons dels dos Pallars'.

Mostrar formulari de contacte