Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU reivindica el pacte fiscal per aturar la crisi econòmica de Catalunya

CiU reivindica el pacte fiscal per aturar la crisi econòmica de Catalunya

Ramon Alturo acusa el PSOE de no haver fet front a la crisi a temps i al PP d'haver-la provocat amb la "cultura del pelotazo" La formació nacionalista apel.la a la participació per poder defensar a Madrid els interessos del Pirineu

Ramon Alturo
Ramon Alturo
13/11/2011 13:34

El cap de llista de CiU al Senat, Ramon Alturo, defensa la necessitat d'un concert econòmic per evitar que a Catalunya s'hagi de retallar serveis per no disposar de tots els diners que genera el país. Alturo ha intervingut aquest dissabte a l'acte central de la federació nacionalista a la Seu, que ha omplert la Sala de la Immaculada.

El senador veu inaplaçable acabar amb el dèficit fiscal català, que xifra en 16.600 milions d'euros anuals i que estudis anteriors han arribat a situar en 22.000 milions. CiU creu que Catalunya només "ha de ser solidària amb el que calgui, i prou".

En aquest sentit, el candidat va lamentar que el PSC critiqui les retallades després d'haver deixat "un forat" econòmic a la Generalitat i de no haver fet fet front a la crisi a temps. Alhora, va acusar el PP d'haver originat la crisi amb "l'economia del pelotazo i de l'enriquiment ràpid amb l'aposta pel totxo".

Pel que fa a les solucions a l'atur, CiU proposa elevar a 5.000 € els ajuts per la creació de cada nou lloc de treball i fer un IVA superreduït del 4% per a les empreses turistiques. 

En la mateixa línia, el número 2 de CiU al Congrés, Marc Solsona, va defensar un concert econòmic com el d'Euskadi i Navarra, que ja superen Catalunya en renda i en index d'ocupació.

L'acte el va introduir l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, que va defensar les gestions fetes per CiU al Congrés per millorar la Seu, amb accions com ara la millora de drets dels fronterers i les subvencions per a la Capella de la Immaculada i l'Espai Ermengol.

En el míting també van intervenir els números 2 i 3 al Senat, Manel Plana i Mayte Rivero, i el candidat suplent i regidor d'Oliana, Ricard Pérez. Els candidats de CiU van fer una crida a la participació per poder defensar amb més legitimitat a Madrid els interessos del Pirineu i de Catalunya.

Mostrar formulari de contacte