Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU treballa per promocionar l'activitat econòmica dels ramaders elaboradors de formatge

CiU treballa per promocionar l'activitat econòmica dels ramaders elaboradors de formatge

23/09/2011 17:40

El grup parlamentari de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya treballa per promocionar l’activitat econòmica dels ramaders catalans dedicats a l’elaboració de formatge. En aquesta línia, el Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el diputat pirinenc de CiU que presideix la comissió parlamentària del mateix àmbit, Agustí López, han assistit aquesta setmana a un tast de formatges de l’Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA).

López ha valorat positivament la trobada amb els representants de l’associació i ha destacat que “des del grup parlamentari s’està treballant per poder concretar i fer possibles les propostes traslladades pels representants de l’ACREFA”. El tast de formatges va ser presidit pel Conseller Pelegrí, Agustí López i el Portaveu Adjunt de CiU, Ramon Espadaler, entre d’altres diputats.

La compareixença de membres de l’ACREFA al Parlament de Catalunya va ser una petició formal del mateix Agustí López registrada el passat mes de juny, per “l'important pes econòmic dins del sector ramader amb exportacions als Estats Units, Anglaterra i Països Nòrdics”. Ja aleshores, el president de la Comissió i diputat pirinenc va argumentar que d’aquesta manera es podria exposar “la voluntat per crear una plataforma conjunta de promoció i comercialització d’un producte d’alta qualitat”.

L’associació dedicada a l’elaboració de formatges va comparèixer a la comissió parlamentària celebrada el passat dimarts al Parlament i va posar quatre propostes sobre la taula: evitar l’intrusisme i el frau en l’etiquetatge de productes artesans, crear la denominació més concreta de “formatge de pastor”, que es mantingui la línia d’ajuts adjudicats fins ara a les indústries agroalimentàries, i facilitar la venda directa dels seus productes.

Mostrar formulari de contacte