Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU vol impulsar l'ús de biomassa com a font de calor en els edificis de les àrees de muntanya

CiU vol impulsar l'ús de biomassa com a font de calor en els edificis de les àrees de muntanya

16/07/2008 17:15

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió i alcalde de Sort, Agustí López, ha presentat una Proposta de Resolució al Parlament, per tal d’instar el Govern a “avançar progressivament en la instal·lació de calderes de biomassa a tots els edificis de nova construcció titularitat del Govern català, com ara centres d’educació infantil i primària, Instituts d’Ensenyament Secundari, arxius històrics comarcals, centres mèdics d’assistència primària, entre d'altres, a les àrees de muntanya”.

A més, la proposta del diputat nacionalista estableix “avaluar i estudiar les dificultats tècniques i materials que suposaria la progressiva incorporació de calderes de biomassa als edificis de titularitat de la Generalitat de Catalunya preexistents, per tal de projectar les modificacions arquitectòniques que calguin per posar en funcionament aquest model energètic”.

Agustí López ha destacat que “al llarg dels darrers decennis, les àrees muntanyoses de Catalunya han sofert un procés gradual d’increment de la seva superfície forestal, per l’abandonament de terrenys agrícoles i d’extenses àrees de pastura, la qual cosa està boscant el terreny”.

Segons dades del darrer Congrés Forestal de Catalunya, el setembre de 2007, “el 61% de la superfície de Catalunya correspon a àrees arbrades, amb un percentatge realment notable de bosc immadur que creix sense cap mena de gestió”.

Agustí López proposa, “positivitzar aquesta situació”, ja que “les feines de neteja d’aquestes extensions podrien generar un important volum de restes vegetals, que en esser tractades amb estelladores i pel·letitzadores esdevindrien biomassa, que podria substituir els combustibles fòssils o els seus derivats que avui es fan cremar per calefactar edificis públics i privats”.

Agustí López ha destacat, que la seva proposta “servirà per crear llocs de treball davant la situació de crisi que vivim, ja que les tasques de neteja de boscos han proporcionat històricament llocs de treball a les comunitats locals rurals”. A més, el diputat nacionalista ha insistit, que “a la vista de l’encariment accelerat del preu del petroli i de tots els seus derivats, que està afectant greument les economies de les llars del món rural i dels seus Ajuntaments, hem d’impulsar l’ús d’altres fonts d’energia”.

Mostrar formulari de contacte