Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CiU vol que es construeixi un túnel al port de Comiols

CiU vol que es construeixi un túnel al port de Comiols

24/07/2008 11:13

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió (CiU) i alcalde de Sort, Agustí López, ha defensat aquest dimecres davant la Comissió de Política Territorial celebrada al Parlament una proposta de resolució en la qual instava el Govern a 'concloure la redacció de l'avantprojecte del túnel de Comiols abans de l'octubre de 2008'. La proposta no ha estat aprovada perquè els grups parlamentaris que donen suport al Govern han presentat una esmena en la qual proposaven acabar abans de final d'any la redacció de l'estudi informatiu i l'estudi d'impacte ambiental del condicionament del pas per Comiols.

Agustí López no ha acceptat aquesta esmena, 'no perquè s'allargués en ben poc el termini', sinó perquè 'he vist amb molta preocupació com els grups parlamentaris que donen suport al Govern s'han negat a concretar que estem parlant de la construcció d'un túnel, per parlar només de condicionament del pas'. El diputat nacionalista destacava la necessitat de 'marcar una data límit', ja que 'la construcció d'aquest túnel és prioritària, per tal de donar un important i necessari impuls econòmic a les comarques del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà'.

Agustí López ha recordat que 'ja l'any 2005 tots els electes locals del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà van presentar un document conjunt al conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, argumentant la necessitat de prioritzar aquesta infraestructura, i més recentment, 'el Consell d'Alcaldes del Pallars Jussà va lliurar també un document al president de la Generalitat, reclamant la urgència de redactar el projecte del túnel'. En aquest sentit, López ha deixat clar que 'la reivindicació del territori ha estat sempre basada en la construcció d'un túnel, no de cap altre tipus de condicionament del pas'.

Mostrar formulari de contacte