Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Climatologia i gastronomia, protagonistes de les propostes de l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell

Climatologia i gastronomia, protagonistes de les propostes de l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell

La ruta sobre el clima al Parc Natural del Cadí-Moixeró, el pròxim 22 de setembre, anirà a càrrec d'Albert de Gràcia. La sortida sobre el patrimoni gastronòmic de la capital de l'Alt Urgell, el dia 24, l'organitza Menja't l'Alt Urgell

Sortida sobre climatologia
Sortida sobre climatologia
10/09/2020 14:15

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat proposa per aquest mes de setembre una ruta guiada sobre climatologia i una sortida dedicada a la gastronomia. Ambdues activitats requereixen inscripció prèvia i s'adaptaran a les mesures de prevenció per prevenir contagis de la COVID-19.

La sortida guiada "El clima al Parc Natural del Cadí-Moixeró. Casa en Coll pel torrent de l'Olla", anirà a càrrec d'Albert de Gràcia, de MeteoPirineus Catalans. En la ruta es parlarà dels elements descrits a l’exposició del clima del Parc Natural del Cadí-Moixeró, ubicada a l'edifici del Museu de la Ciutat.

El punt de trobada serà al mateix Espai Ermengol, a les set de la tarda. Els participants arribaran a la Casa en Coll pel torrent de l'Olla i faran un recorregut de 10 quilòmetres, de dificultat moderada i un desnivell de 350 metres.

Les persones que hi participin caldrà que portin beguda, sopar, frontal, calçat de muntanya i roba adient a les condicions climatològiques. El grup serà d’un màxim de 40 persones. Cal inscriure's prèviament a Turisme Seu, a través del correu electrònic o al telèfon 973 35 15 11.

El patrimoni gastronòmic de la Seu d’Urgell

Una altra proposta programada per l’Espai Ermengol per aquest mes de setembre és la ruta 7 de Menja’t l’Alt Urgell: 'Del patrimoni gastronòmic a la Seu d'Urgell'. L'activitat es farà el dissabte 24 de setembre, a les sis de la tarda, al mateix Espai Ermengol.

Primer de tot es visitarà l'equipament, amb la tècnica de Patrimoni Pilar Aláez. La ruta del formatge comptarà amb la degustació dels productes de la Cooperativa Cadí maridats amb infusions pròpies dels Pirineus de la mà de Vicky Mateu, de L’Infús. La sortida continuarà pel carrer dels Canonges fins arribar a la Formatgeria L’Abadessa, on Judit Carreira explicarà els formatges que elabora. La iniciativa finalitzarà al restaurant El Rastell, espai en el qual l'Agustí i l'Adrià Porta oferiran un menú degustació.

La ruta tindrà un cost de 40 euros per persona. Cal fer inscripció prèvia a www.menjatlalturgell.com o bé trucant al telèfon 635 66 09 31.

Mostrar formulari de contacte