Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Climent Miró presenta el llibre 'L'Abans: recull gràfic de la Seu d'Urgell (1879-1974)'

Climent Miró presenta el llibre 'L'Abans: recull gràfic de la Seu d'Urgell (1879-1974)'

L'acte tindrà lloc aquest dijous, 7 de maig, a les 20.30 hores, a la sala de la Immaculada L'obra, editada per Efadós, inclou mil fotografies, que passaran a l'Arxiu Municipal

Climent Miró - Presentació 'L'abans' (cartell)
Climent Miró - Presentació 'L'abans' (cartell)
05/05/2015 18:48

La sala la Immaculada de la Seu acollirà aquest dijous, 7 de maig, a dos quarts de nou del vespre, la presentació del llibre L'Abans: Recull gràfic de la Seu d'Urgell (1879-1974), de l'historiador Climent Miró Tuset.

En l'acte hi intervindrà l'autor de l'obra, acompanyat per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; el director de l'editorial d'Efadós, Jaume Campderrós; el prologuista del volum urgellenc, Carles Gascón; el director de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, Júlio Quílez, i l'arxiver municipal, de la Seu, Lluís Obiols.

L'Abans és un llibre que comprèn mil fotografies que expliquen la història de la Seu d’Urgell entre l’any 1879 i el 1974. L'editorial Efadós ha publicat el contingut en fascicles col·leccionables setmanals al llarg d’un any.

L'obra s’ha nodrit de 130 fons fotogràfics que procedeixen de particulars i d’arxius locals i nacionals, amb un total de 3.600 fotografies, moltes d'elles inèdites, recopilades per Climent Miró. Les fotos digitals passaran a l’Arxiu Municipal fruit d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de la Seu d'Urgell i l’editorial Efadós.

Recull gràfic de la ciutat

L’obra, un extens recull gràfic de l’època, posa especial èmfasi en l’aspecte humà de la capital alturgellenca, centrant-se en les persones, la manera de viure, els costums, les tradicions i les festes, a més dels paisatges, els edificis i els monuments més emblemàtics de la Seu d’Urgell.

El volum complet consta de 824 pàgines amb més de 1.000 fotografies restaurades digitalment, impreses en color sèpia i amb una enquadernació de luxe.

Mostrar formulari de contacte