Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Cloenda a la Seu dels actes de celebració del Mil.lenari de Sant Ermengol

Cloenda a la Seu dels actes de celebració del Mil.lenari de Sant Ermengol

El Bisbat d'Urgell organitza unes jornades culturals que volen aprofundir en la figura i el temps del bisbe urgellenc Els actes finalitzaran dissabte amb una missa a la Catedral de Santa Maria

Mil.lenari  Bisbe Ermengol
Mil.lenari Bisbe Ermengol
04/11/2011 10:14

La Seu acull aquest divendres i dissabte, 4 i 5 de novembre, la cloenda dels actes del Mil·lenari de Sant Ermengol, amb la celebració d’unes jornades culturals que volen aprofundir en la figura i el temps del sant bisbe.

Dins el programa d'activitats, organitzades pel Bisbat d'Urgell, es pronunciaran tres conferències a la Sala Sant Domènec de La Seu d'Urgell, i una Missa Solemne a la Catedral de Santa Maria.

Aquest divendres, 4, a les set de la tarda, després de la inauguració, el catedràtic d'Història Medieval de la Universitat de Barcelona Josep Hernando Delgado oferirà la conferència titulada "L'Església a l'entorn de l'any mil". A les vuit del vespre, Francesc Fité Llevot, professor titular d'Història de l'Art de la Universitat de Lleida, parlarà sobre "L'art a Catalunya en temps del bisbe Sant Ermengol". Dissabte a les onze del matí, Prim Bertran Rogé, professor titular d'Història Medieval de la Universitat de Barcelona, desglossarà "La figura de Sant Ermengol".

Els actes seran presidits per l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives. Es preveu l’assistència de nombroses autoritats eclesiàstiques i de l’àmbit polític i social de la Seu, l'Alt Urgell i Andorra.

Per a cloure els actes, a dos quarts d'una del migdia se celebrarà una Missa Solemne presidida per l'arquebisbe metropolità de Tarragona, Jaume Pujol, i concelebrada per Joan-Enric Vives i Sicília, arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, a més dels bisbes de Solsona, Xavier Novell, de Girona, Francesc Pardo, i de Vic, Romà Casanova.

Bona valoració del Mil.lenari

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha valorat molt positivament la celebració durant l'últim any del mil.lenari de Sant Ermengol, "que ha servit  per recordar i col.locar en primera línia, no només la seva figura com a potència civil i eclesiàstica, sinó també com a element de referència a l'hora de continuar construint Pirineu i territori".

Batalla, que convida tothom a participar dels actes de cloenda, remarca l'interès acadèmic, religiós i d'oci del programa de commemoració, en què s'han dut a terme actes diversos, com ara la inauguració del nou Museu-Espai Ermengol, la representació del Retaule de Sant Ermengol o la Trobada d'Ermengols de la Festa Major, entre d'altres.

Mostrar formulari de contacte