Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Clubs esportius i institucions de l'Alt Urgell s'uneixen per recollir joguines en bon estat per Nadal

Clubs esportius i institucions de l'Alt Urgell s'uneixen per recollir joguines en bon estat per Nadal

La campanya, impulsada pel Sedis Bàsquet, també implica l'Ajuntament de la Seu, Càritas, el CAPAU, l'Associació d'Hostaleria, la residència Caser, l'EDFOR i el CHPA Cadí. Hi haurà un punt de recollida a la zona esportiva i en locals de les entitats implicades
Campanya de recollida de joguines a la Seu i a l'Alt Urgell
10/12/2019 18:55

Entitats esportives i institucions de l'Alt Urgell s'impliquen un any més en la campanya de recollida de joguines en bon estat, que s'ha presentat aquest dimarts al Palau d'Esports de la Seu. Enguany l'acció solidària es presenta amb el lema El món és màgic si tots els infants tenen joguines. Cap infant sense màgia aquestes festes!, i es farà del del 14 al 22 de desembre.

L'AE Sedis Bàsquet va endegar el projecte ara fa cinc anys i segueix lideran-lo. Enguany també hi participen Càritas d’Urgell, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i Caser Residencial d’Oliana. A més a més, s'hi han sumat dos altres clubs esportius de la Seu: l’Escola de Futbol Orgèl·lia (EDFOR) i el Club d’Hoquei i Patinatge Artístic CADÍ (CHPA).

L'alcade de la Seu, Jordi Fàbrega ha manifestat la seva satisfacció pel fet que "el món de l’esport i entitats i associacions de la ciutat s’hagin ajuntat novament perquè cap nen o nena es quedi sense la seva joguina aquestes festes nadalenques”. 

El president del Sedis Bàsquet, Pere Porta, ha agraït la implicació, un any més, de Càritas i del CAPAU, com també la de les altres entitats i clubs que s’hi han anat sumant per aconseguir "una única campanya de recollida de joguines, objectiu que ens havíem marcat per aquest any”. Porta també ha volgut esperonar els jugadors i jugadores del club a contribuir-hi.

De la seva part el director de Càritas d'Urgell, Josep Casanova, ha remarcat el doble objectiu de la campanya i ha dit que "donant joguines en bon estat a famílies que ho necessiten, seguim promovent el nostre compromís amb la sostenibilitat planetària en allargar la vida útil dels objectes”.

Per l'EDFOR, la seva presidenta, Teresa Casassas, ha explicat que fins ara ja organitzaven un torneig de futbol en el qual els participants havien de portar una joguina per donar, però que enguany s’han volgut sumar a aquesta campanya conjunta per “sumar”. I el president del CHPA Cadí, Joan Garreta, ha mostrat la satisfacció pel fet que se'ls hagi convidat a prendre-hi part. Per l'Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell, Joan Canut ha expressat el desig de “tornar a participar-hi un Nadal més”.  

Finalment, la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de la Seu i portaveu del CAPAU, Marian Lamolla, ha subratllat que “les joguines que es donin han d’estar en bon estat, perquè tots els nens i nenes s’ho mereixen”.

Punts de recollida

El punts de recollida de joguines es podran trobar del 14 al 22 de desembre al Palau d’Esports, al Pavelló Poliesportiu, a Càritas la Seu-Centre Sant Ot (c/Bisbe Guitart, 27-29), a l’Associació d’Hostaleria (c/Mare Janer 25) i a Caser Residencial, a Oliana. Tots aquests espais disposaran d’uns contenidors per deixar les joguines que es vulguin donar per aquesta causa.

Les joguines seran primerament destinades a la donació i les restants passaran a formar part del projecte Grapats Encants.

Urna solidària

Lamolla hi ha afegit que aquesta campanya també inclou les urnes solidàries, que recolliran aportacions econòmiques voluntàries destinades a la compra de joguines noves que es regalaran a aquells infants que facin la carta als Reis.

Aquests recipients estaran ubicats al Pavelló Poliesportiu, aquest dissabte 14 de desembre, quan se celebrarà el Festival de Patinatge del CHPA Cadí, que tindrà lloc de quatre de la tarda a nou del vespre. També n'hi haurà una el següent dissabte, 21 de desembre, al Palau d’Esports en el partit de Lliga Femenina entre el Cadí La Seu i l'Spar CityLift Uni Girona, que començarà a les 7 del vespre.

Mostrar formulari de contacte