Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / CNT-AIT denuncia la manca de guaites forestals al començament de l'agost

CNT-AIT denuncia la manca de guaites forestals al començament de l'agost

31/07/2009 19:31

El sindicat CNT-AIT ha denunciat que no hi ha prou guardes forestals per vigilar el conjunt dels boscos catalans just ara que comença el mes d'agost. Dels 85 punts de guaita de Bombers que hi hagueren de bon principi, aquest estiu la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments només n'ha mantingut 68.

"Amb un procés de convocatòria i incorporació iniciat ja amb retard a primers del mes de maig, a dia 31 de juliol només 45 punts de guaita estan coberts", adverteixen. A aquestes alçades de la campanya forestal del 2009, el Departament d'Interior encara no ha resolt la convocatòria de 24 de les places vacants per a cobrir l'equivalent a 12 punts de guaita, amb la qual cosa "Catalunya se situa a la canícula d'estiu, amb el major risc d'incendis forestals i un mínim històric de vigilància per la detecció".

Els guaites forestals són professionals situats en punts estratègics del territori, preparats per a detectar des del primer instant qualsevol columna de fum, i localitzar-la amb precisió per tal de què puguin reaccionar amb eficàcia tots els serveis d'emergència.

Les condicions de treball fan que a la convocatòria de cada any hi hagi persones amb contracte fix que renuncien a la plaça, per haver trobat una feina més digna. Segons denuncia CNT-AIT, "Interior ofereix les places vacants al personal interí una vegada començada la campanya forestal d'estiu, i aquest procés el sol dilatar fins a un mes, amb la qual cosa n'hi ha que segueixen buscant-se feina en una altra entitat més seriosa i tampoc no s'arriba a cobrir les vacants en ple juliol".

A més a més, molts nous guaites "renuncien de forma fulminant quan es veuen amb el propi cotxe pagant-se la gasolina i pujant muntanyes per camins de pedra, o desplaçant-se 100Km també a costa pròpia".Cada any hi ha casos de sinistre total entre els vehicles dels propis Guaites Forestals de la Generalitat, i una bona quantitat de rehabilitacions de cotxe.

Mostrar formulari de contacte