Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Coll de Nargó debat com treure més profit als museus pirinencs

Coll de Nargó debat com treure més profit als museus pirinencs

La població alturgellenca acull aquest dijous una jornada organitzada per la Xarxa de museus i equipaments patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran La trobada es presenta sota el lema “Com venem els/als museus?”
Trobada Museus
29/10/2008 11:30

Coll de Nargó acollirà aquest dijous una jornada de debat sobre les estratègies per a la comercialització del patrimoni cultural pirinenc. Sota el lema “Com venem als/els museus?”, un conjunt de xerrades posaran sobre la taula opcions per millorar la presentació i accessibilitat als productes culturals del Pirineu, per saber com gestionar els equipaments o per crear sinèrgies amb el sector turístic, entre d’altres.

L’organització destaca que “la comercialització en (i dels) museus i equipaments patrimonials pirinencs és un tema prioritari i estratègic al territori”. A partir del coneixement de diverses experiències i la participació de reconeguts especialistes, l’objectiu de la trobada serà “debatre col.lectivament sobre la necessitat d’incorporar tècniques de promoció i de comercialització als nostres productes culturals com un element clau per a la consolidació dels museus”.

La jornada començarà a les deu del matí amb la presència de l’alcalde de Coll de Nargó, Benet Fité; el director de l’Institut per a al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, Arcadi Castilló; i el president de l’Associació de Museus i Equipaments Patrimonials, Joan Ramon Piqué. Després de la presentació d’un informe sobre la Xarxa de museus i equipaments patrimonials de l’Alt Pirineu i Aran, el director dels Serveis Territorials del departament d’Innovació, Universitat i Empresa, Vidal Vidal, exposarà els instruments i línies d’actuació de la Direcció General de Turisme en l’àmbit del debat. Tot seguit, la responsable de turisme cutlural de Turisme de Catalunya, Blanca Cros, parlarà dels Instruments de promoció i ajut a la comercialització dels productes turístics-culturals. El cas del Club Turisme Cultural. El programa seguirà amb la intervenció dels especialistes Ignasi Millet i Lídia Antúnez.

La jornada, que es durà a terme a la Sala polivalent de Coll de Nargó, es clourà amb una taula rodona moderada per Jaume Pifarré (flocs’n Blocs), que comptarà amb experiències i reptes de la comercialització del patrimoni. Hi prendran part representants del Museu de la Moto de Bassella (Cristina Soler), l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Jordi Abella), el Camí dels Bons Homes (Karina Behar), el Museu Industrial del Ter (Carles Garcia) i la Marca Pirineus (Josep Aribau).

La cloenda dels actes la farà el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro Rugall, el director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, Joan Busqueta,  i el subdirector General de Museus, Daniel Solé.

La trobada està impulsada per la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l’Alt Pirineu, ara en procés de consolidació. L’ens es planteja treballar transversalment per crear estratègies i plataformes comunes de col.laboració en l’entorn de l’Alt Pirineu i Aran. És per això que afirmen que “el valor afegit d’aquesta jornada rau també en el fet, ja plantejat a la primera trobada de la Xarxa, celebrada la primavera de 2007 a Bellver de Cerdanya, que diferents àmbits de les administracions públiques s’uneixen per posar en comú experiències, reflexions i projectes, i per consensuar estratègies i polítiques de cooperació i de treball conjunt”.

Mostrar formulari de contacte