Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Coll de Nargó electrificarà la vall de Sallent abans de quatre anys

Coll de Nargó electrificarà la vall de Sallent abans de quatre anys

L'Ajuntament té registrades 35 peticions de gent que té cases o explotacions a la zona sense llum elèctrica
Benito Fité
12/11/2007 11:53

L'Ajuntament de Coll de Nargó espera aconseguir l'electrificació de la vall de Sallent durant aquest mandat, o el que és el mateix, al llarg dels pròxims quatre anys. Aquest és un dels projectes que s'ha marcat l'alcalde del municipi, Benito Fité, com a prioritat per aquesta legislatura. Fité ha explicat que el consistori té constància de 35 peticions de gent que té cases o explotacions a la zona i que voldrien tenir llum elèctrica. D'aquestes 35, sis corresponen a famílies que hi viuen permanentment. La resta són segones residències o explotacions ramaderes o gent que hi té un hort o animals, i que utilitzen generadors, grups electrògens o plaques solars per aconseguir produir electricitat.

Aquesta solució, segons Fité, no permet que aquestes famílies arribin al nivell de comoditat de la resta del municipi de Coll de Nargó, i per això considera una prioritat aconseguir el finançament per fer arribar l'electricitat a la vall amb garanties.

L'alcalde ha explicat a l'agència catalana de l'aigua que espera que el departament d'Indústria aporti el 50% de la inversió. Igualment, també s'ha demanat una subvenció al departament d'Agricultura a través del Pla de Desenvolupament Rural.

L'ajuntament va informar als veïns que haurien de pagar uns 4.000 euros cadascun per poder fer arribar l'electricitat. Tot i això, Fité creu que amb totes aquestes ajudes no n'hi haurà prou i per això ha explicat que si cal s'haurà de tallar boscos per vendre la fusta i així acabar de finançar el projecte.

Benito Fité espera que durant els pròxims quatre anys es pugui acabar aquesta obra, ja que ha insistit que és l'últim racó del municipi que queda sense llum, i ha destacat que són 35 punts de llum els que es reclamen, de manera que es mostra confiat en què les administracions no negaran aquestes ajudes.

Mostrar formulari de contacte