Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Coll de Nargó inicia la construcció del centre paleoambiental Dinosfera

Coll de Nargó inicia la construcció del centre paleoambiental Dinosfera

El futur equipament permetrà estudiar i visualitzar el valuós patrimoni del municipi La inversió prevista és d'1,1 milions d'euros
Dinosfera - Inici obres
01/07/2010 13:59

L’Ajuntament de Coll de Nargó ha iniciat les obres de construcció del centre paleoambiental Dinosfera, un espai de més de 500 m2 destinat a la conservació, divulgació i estudi del valuós patrimoni paleontològic del municipi. Es tracta d’un projecte madurat i treballat des de fa anys pel Consorci Paleontologia i Entorn, que integren l’Ajuntament de Coll de Nargó, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Associació Amics dels Dinosaures de l’Alt Urgell.

La realització d’aquest nou equipament cultural, inclosa la museografia, comportarà una inversió d’1.100.000 euros, que serà finançada amb recursos provinents dels fons europeus FEDER, els departaments de Governació i Administracions Públiques, per mitjà del PUOSC, i de Política Territorial i Obres Públiques i el mateix Ajuntament.

El centre Dinosfera s’aixecarà sobre uns terrenys de propietat municipal ubicats en una zona d’equipaments on ja hi ha l’escola i la piscina pública, a la banda de ponent de la vila. L’edifici, d’una sola planta i integrat en la tipologia arquitectònica local, constarà de diverses sales d’exposicions permanents i temporals, un auditori i una àmplia aula d’estudi i treball.

La creació de Dinosfera permetrà visualitzar el patrimoni paleontològic de Coll de Nargó, un dels més rics del món i en el qual es treballa intensament des de finals dels anys noranta amb prospeccions i excavacions que han confirmat l’existència de més de mig miler de niuades d’ous de dinosaure, a més d’ossos i petjades. Una petita mostra d’aquest patrimoni es pot veure in situ a l’anomenat Mirador del Cretaci ia la sala Límit KT, situada al centre històric de la vila.

Mostrar formulari de contacte