Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Coll de Nargó vol unificar l'oferta cultural en el museu 'Dinosfera'

Coll de Nargó vol unificar l'oferta cultural en el museu 'Dinosfera'

L'espai museístic concentraria els fòssils de dinosaures, les restes de 'La Senyora de les Muntanyes' , el romànic del municipi i informació sobre la tradició dels raiers.
Fotografia dels Raiers 2006
19/11/2007 13:43

L'Ajuntament de Coll de Nargó està preparant l'avantprojecte de Dinosfera, un museu que englobarà tota l'oferta cultural de la població, des dels fòssils de dinosaures, passant per les restes de la senyora de les muntanyes o el romànic que es troba a les valls del municipi. L'alcalde de Coll de Nargó, Benito Fité, ha explicat que "aquest és un projecte a llarg termini, i que un cop estigui acabat l'avantprojecte, es podran establir els terminis d'execució de l'obra".

Benito Fité ha destacat que aquest és un projecte "molt ambiciós" i que té un cost molt elevat per les finances de l'ajuntament, d'entre dos i tres milions d'euros, de manera que "des del consistori s'intentarà sensibilitzar totes les institucions perquè ajudin a finançar aquest projecte que, en definitiva, vol ajudar a potenciar Coll de Nargó".

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, aquest museu estaria organitzat per mòduls que servirien per diferenciar les temàtiques que inclouria. Així, d'una banda s'hi podrien trobar les restes fòssils de dinosaures, i d'altra banda, també hi hauria lloc pels esquelets fossilitzats corresponents a la Senyora de les Muntanyes, que es van trobar en una cova al nucli de Sallent, i que actualment l'estudia una universitat catalana. En aquest sentit, l'alcalde ha apuntat que aquestes restes no podran tornar al poble fins que no hi hagi una sala amb les condicions adients de temperatura i humitat, de manera que Dinosfera seria la solució per poder tornar a tenir al poble les restes de la Senyora de les Muntanyes.

Fité ha assenyalat que Dinosfera també inclouria un espai dedicat al romànic i en aquest sentit, ha apuntat que Coll de Nargó és un dels pobles amb més romànic, i a més ha destacat que es poden trobar restes de romànic civil, militar i religiós. Igualment, l'alcalde ha destacat que és important que en aquest nou equipament cultural també hi hagi un espai pels raiers, una tradició, que juntament amb la Pobla de Segur, s'ha mantingut vigent a Coll de Nargó.

Mostrar formulari de contacte