Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Coll de Nargó alberga un curs de geologia general

Coll de Nargó alberga un curs de geologia general

La proposta formativa la va organitzar del 9 al 13 de juliol el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Ciències de Catalunya. Les sessions teòriques es van complementar amb visites de camp

Assistents al curs de geologia de Coll de Nargó (Foto: Ajuntament de Coll de Nargó)
Assistents al curs de geologia de Coll de Nargó (Foto: Ajuntament de Coll de Nargó)
18/07/2019 18:30

Coll de Nargó va acollir la setmana passada, del 9 al 13 de juliol, un curs de geologia general. L'activitat, en el marc del Geoparc de la Conca de Tremp-Montsec, la va organitzar el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Ciències de Catalunya . La inauguració del curs va anar a càrrec de l'alcalde nargoní, Martí Riera, i el catedràtic de Recursos Minerals Josep M. Mata.

Durant les classes es va aportar una visió àmplia i interdisciplinar de la geologia, amb temes com la identificació de roques i fòssils, l'explotació de recursos estratègics i el seu impacte ambiental, els riscos geològics, la relació entre el substracte mineral i la vegetació, entre d'altres. Hi van intervenir diferents professors, tècnics de l’administració i especialistes en intervencions paleontològiques.

El curs es va organitzar en sessions teòriques durant el matí i treball de camp a la tarda, intercalant visites a museus i de reconeixement de minerals, roques, fòssils i plantes en el propi medi o en sales d’exposicions.

La sessió de paleontologia es va complementar amb una visita al Museu Dinosfera, on es va poder seguir una sessió de restauració d’ous de dinosaure i óssos feta per una tècnica de l’Institut Català de Paleontologia. El darrer dia els assistents van fer un recorregut de caire naturalista pels voltants de Montanissell i Sallent.

 

 

Mostrar formulari de contacte