Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença el període de caça de cabirols femella per la seva expansió al territori

Comença el període de caça de cabirols femella per la seva expansió al territori

Els Agents Rurals intervenen a un caçador del Pallars Jussà un exemplar abatut de mascle de l'espècie
07/01/2015 11:44

Els Agents Rurals han localitzat aquest diumenge passat, durant una inspecció rutinària d'una batuda al Pallars Jussà, un vehicle que abandonava la zona de caça amb un cabirol mascle abatut sense permís. Els fets es produien el mateix dia que entrava en vigor el període de caça de cabirols femella.

En ser requerit pels agents, el caçador va dir que des de la distància en què va disparar no va poder veure les banyes de l'animal, ja que eren petites, i va creure que era una femella. No obstant això, es dóna el cas que en aquesta espècie les femelles es caracteritzen per no tenir mai banyes, ni grans ni petites. En canvi els mascles tenen unes petites banyes que presenten com a màxim tres puntes. Aquestes banyes cauen cada any al novembre i tornen a sortir al desembre o gener i queden totalment formades a l'abril, època en la qual s'inicia la caça del cabirol mascle.

El fet que els mascles es diferenciïn de les femelles principalment per tenir banyes crea una gran dificultat als caçadors en aquesta època, ja que alguns exemplars encara no les han desenvolupat. Els Agents Rurals recomanen fer una bona observació del cabirol amb prismàtics o telescopi abans de decidir disparar sobre ell, i en cas de dubte no fer-ho.

El Departament d'Agricultura va obrir diumenge 4 de gener la veda per caçar el cabirol femella a Catalunya. S'allargarà fins al dia 22 de febrer. A Catalunya, el cabirol és una espècie que està tenint una gran expansió. Actualment a totes les comarques catalanes hi ha presència de cabirols i només queden petits sectors per colonitzar.

Mostrar formulari de contacte