Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença el període de sol.licitud d'ajuts del DAR per a obres rurals

Comença el període de sol.licitud d'ajuts del DAR per a obres rurals

El pla va destinat a actuacions en petits municipis i entitats locals descentralitzades. Entre les obres que se subvenciona hi ha l’abastament d’aigua potable
27/07/2007 17:47

El departament català d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural acaba d’obrir el termini perquè els ajuntaments demanin ajuts per a la prestació de serveis bàsics per a l'economia i la població rural. El període de sol.licituds s’obre oficialment aquest dissabte i es clourà al final del mes d’agost.

Aquesta línia d’ajuts va adreçada especialment a ajuntaments i entitats locals menors que realitzin inversions d'infraestructures bàsiques a petita escala en poblacions de menys de 2.000 habitants. Aquest és el cas de la majoria de municipis del Pirineu. A més a més, en el cas de municipis de 500 o menys habitants existeix la possibilitat de subvencionar fins a un 80% de la inversió.

Una de les prioritats del pla són les despeses derivades d’inversions en abastament d'aigua potable, que molts ajuntaments han d’afrontar davant de la sequera continuada que està afectant el Pirineu durant els darrers estius, sobretot en nuclis situats a mitja muntanya i que tenen més dificultat per garantir les reserves. També es finançarà projectes, de sanejament o electrificació rural, noves tecnologies, foment del desenvolupament de l'activitat econòmica, telecomunicacions, Infraestructures relatives al lleure i activitats culturals.

Els ajuts establerts en aquesta Ordre tenen el caràcter de cofinançats amb un reemborsament previst del FEADER del 30%, d'acord amb el que preveu el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013 a Catalunya. Aniran a càrrec del pressupost del DAR per a l'any 2008, per un import màxim de 3.000.000 d'euros.

Mostrar formulari de contacte