Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença el programa de voluntaris lingüístics a l'Alt Urgell

Comença el programa de voluntaris lingüístics a l'Alt Urgell

Els col.laboradors ajudaran els nouvinguts a parlar en català amb fluïdesa Els impulsors del projecte demanen a la societat que faciliti l'aprenentatge

Presentació del programa de voluntaris lingüístics
Presentació del programa de voluntaris lingüístics
28/05/2008 09:47

Aquest dimarts a la nit s'ha fet, al Consell Comarcal, la presentació oficial del programa de voluntaris lingüístics a l'Alt Urgell. En l'acte es va posar en contacte els primers voluntaris amb els nouvinguts als quals ajudaran a aprendre el català de manera pràctica.

La directora del Consorci de Normalització Lingüística a la demarcació de Lleida, Conxita Navarro, considera que el voluntariat lingüístic afavoreix la comprensió mutua, ja que ajuda els nouvinguts a integrar-se i a la població autòctona a conèixer millor els països d'origen.

De la seva part, el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, va aprofitar per demanar als urgellencs i urgellenques que no dificultin l'esforç que fan aquestes persones per conèixer la llengua. És a dir, que no es passin al castellà per sistema cada cop que parlen amb una persona nouvinguda.

Els voluntaris lingüístics només s'han de comprometre a mantenir una conversa amb la parella que li assignin una hora a la setmana, durant deu setmanes. Entre les primeres persones que s'ha inscrit al programa de voluntariat hi ha l'alcalde de la Seu, Albert Batalla.

Mostrar formulari de contacte