Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença la Festa de la Gent Gran de la Seu d'Urgell

Comença la Festa de la Gent Gran de la Seu d'Urgell

La capital alturgellenca celebrarà fins diumenge diversos actes dedicats als padrins i padrines RàdioSeu emet a les 12 del migdia una tertúlia que repassarà els actes de la celebració

Festa de la Gent Gran 2011
Festa de la Gent Gran 2011
28/09/2011 09:52

A partir d'aquest dimecres, 28 de setembre, i fins al pròxim diumenge, 2 d'octubre, la Seu d'Urgell celebrarà la Festa de la Gent Gran 2011 que enguany proposa un ampli programa d'activitats dirigides als padrins i padrines de la nostra ciutat sota el lema 'L'aportació de l'experiència a la vida dels pobles'.

La Festa de la Gent Gran, organitzada per la Regidoria de la Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell, s'iniciarà dimecres a les 10 del matí amb un concurs de cançons populars amb música en directe que tindrà lloc al centre de dia de la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell. Tot seguit, a les 12, tindrà lloc una tertúlia a RàdioSeu on es presentarà tot el programa de la festa. A les cinc de la tarda, es farà una visita guiada a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell i es visionarà una projecció de fotografies històriques en format 3D.

Les activitats seguiran dijous, 29 de setembre, a les 10.30 hores, amb una sessió de cant coral a la residència de la gent gran de la Fundació Sant Hospital i a la Llar de Sant Josep. A les cinc de la tarda, els padrins i padrines podran prendre part en una sessió de gimnàstica de manteniment amb coreografies. L'activitat tindrà lloc al Palau Municipal d'Esports de la Seu.

Per divendres, 30 de setembre, hi ha organitzada una excursió a Lleida per visitar les caves Raimat i la Seu Vella. Per poder participar en aquesta sortida cal inscriure's prèviament a l'oficina de la Caixa de l'avinguda Pau Claris de la Seu.

Dia Mundial de la Gent Gran

Pel que fa al Dia Mundial de la Gent Gran, dissabte 1 d'octubre, la festa té prevista una taula rodona de debat que comptarà amb la participació dels representants de les entitats de la gent gran de la Seu i amb la col·laboració de RàdioSeu. El debat tindrà lloc a la sala de la Immaculada a les 12 del migdia. A les quatre de la tarda del mateix dissabte tindran lloc dos campionats, un de billar i un altre de petanca i bitlles. El primer se celebrarà al centre cívic El Passeig, mentre que el segon serà a les pistes municipals de petanca. Lectura del Manifest de la Gent Gran.

L'última jornada de la Festa de la Gent Gran serà diumenge, 2 d'octubre, dia en què s'iniciaran les activitats a les deu del matí amb una missa solemne a la catedral, presidida per l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, i on també hi participarà la coral de l'Esplai de la Gent Gran. A les 11 del matí, es farà una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep. Enguany hi haurà una actuació de les caramelles infantils i de l'Associació Orquestra de Joves Acordionistes de l'Alt Urgell. A les 12 del migdia tindrà lloc l'acte central d'aquesta setmana, a la sala de Sant Domènec, amb la salutació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran, Montserrat Bonet, així com la lectura del manifest de la gent gran. Aquest acte públic es clourà amb l'actuació del grup d'havaneres 'Vallparadís'. 

A més, com ja és tradicional, en aquesta última jornada de la Festa de la Gent Gran a la Seu d'Urgell se celebrarà un dinar popular a la sala polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l'àpat, hi haurà un espectacle de flamenc i tot seguit un ball de tarda amb el duet 'Joan i Jordi', que posarà punt i final al programa d'activitats de la Setmana de la Gent Gran 2011.

Concurs de fotografia

Durant tota la setmana es podrà participar en un concurs de fotografia. Totes les persones grans que estiguin interessades en prendre-hi part, poden trobar les bases al Consorci d'Atenció a les Persones, a l'Esplai de la Gent Gran i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

La Setmana de la Gent Gran compta amb la col·laboració l'Esplai de la Gent Gran, Vida Creixent, FATEC, Club de Petanca de la Seu, Fundació Sant Hospital, Llar de Sant Josep, RàdioSeu, Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, Grup de flamenc, Caramelles infantils i l'Associació Orquestra de Joves Acordionistes de l'Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte