Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença una campanya informativa sobre l'apagada analògica del pròxim 3 d'abril

Comença una campanya informativa sobre l'apagada analògica del pròxim 3 d'abril

Els ciutadans han de disposar d’antena adaptada i decodificadors per veure la TDT abans del 10 de març El Ministeri d'Indústria posa a disposició dels consistoris diferents suports i eines de divulgació sobre la transformació audiovisual
Batalla-Flores
17/02/2010 14:36

La Subdelegació del Govern espanyol a Lleida ha fet una crida als ciutadans de l’Alt Pirineu i Aran perquè adaptin la seva antena de televisió i disposin de decodificadors per a rebre correctament la TDT abans del dia 10 de març. Aquesta és la data fixada pel Ministeri d’Indústria per a l’inici dels cessaments d’emissió analògica al territori pirinenc, que han de culminar el dia 3 d’abril.

El subdelegat del Govern, José Ángel Flores, acompanyat de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va recordar el calendari en una trobada divulgativa i informativa a la Seu amb els alcaldes de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Solsonès, juntament amb el municipi berguedà de Gósol. L’acte va servir també per explicar quina és la situació actual i les incidències que s’han de resoldre al territori. Finalment, es va donar a conèixer el Pla de Comunicació, adreçat a ciutadans, ajuntaments i agents socials, que s’endega ara en vista a l’apagada analògica.

El Ministeri d’Indústria explicarà a través de punts informatius i fulletons què cal fer per evitar deixar de veure la televisió el dia 3 d’abril. Per exemple, està previst instal.lar espais de consulta arreu del territori amb autobusos itinerants i punts mòbils. També es distribuiran tríptics divulgatius sobre la TDT i es realitzarà un esforç informatiu específic amb les persones grans. Finalment, el Pla contempla el lliurament de decodificadors per a ciutadans amb risc d’exclusió social. Aquests aparells es podran demanar de forma individual o bé a través dels ajuntaments, que també rebran diverses eines de divulgació sobre la transformació audiovisual.

Els ajuntaments faran tasques d’orientació i acompanyament

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha assenyalat durant la trobada informativa que s’ha fet aquest dimecres a la Seu d’Urgell que “els ajuntaments, a més a més del Govern de l'Estat i de la Generalitat, han de vetllar perquè la transició a la TDT sigui còmoda i perquè arribi la informació a tothom per tal que el canvi es faci sense que ens n'adonem”. Albert Batalla ha afegit que en tot aquest procés els ajuntaments han de jugar un paper “d'acompanyament i d'orientació i d'informació caps als ciutadans”.

A la Seu la cobertura és àmplia però l'alcalde urgellenc ha manifestat que “algunes petites incidències se solucionaran pròximament amb la construcció d’una nova torre de telecomunicacions al Pla de les Forques, gràcies a un conveni amb el departament de Governació de la Generalitat de Catalunya”.

Segons dades aportades per la Subdelegació del Govern, el 93 per cent de les llars de Lleida on es produirà el pròxim cessament de la emissió de televisió analògica ja accedeixen als canals de TDT. El mateix estudi realitzat per l'Oficina Nacional de Transició (OTN) ha revelat que el percentatge de llars antenitzades supera el 98 per cent.

Complement de cobertura via satèl.lit

El cap provincial d’Inspecció de la demarcació de Lleida, Cristóbal Parra, ha remarcat que cal afanyar-se a adaptar-se tecnològicament al procés de la TDT, adreçant-se als instal.ladors locals autoritzats i adquirint els decodificadors que permeten visionar els canals digitals en els televisors que no estan adaptats. Segons ha explicat Parra, “l’objectiu final és que el cent per cent del territori estigui cobert i tothom, fins i tot aquells que ara també tenen problemes amb el sistema analògic puguin gaudir de la televisió digital”. “Per a fer-ho possible, s’haurà de recórrer en alguns punts orogràficament complicats a la recepció via satèl.lit”, comenta.

Punts informatius

Dades sobre els punts informatius que es col.locaran al territori:

A la Seu: 9 i 16 març

A Oliana: 27 de febrer

A Puigcerdà: 7 i 14 de març

A Bellver: 18 de febrer i 4 de març

A Llívia: 13 de març

A Isona: 20 de febrer

A Vielha: 21 i 25 de febrer i 11 de març

A Naut Aran: 22, 26 i 28 de febrer

A Sort: 23 de febrer i 2 de març

A Bossòst: 24 de febrer

A Tremp: 1, 8 i 15 de març

A la Pobla Segur: 3 i 10 de març

A Alp: 6 de març

 

 

Mostrar formulari de contacte