Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença a Montferrer un curs de formació bàsica per a la nova promoció de Bombers Voluntaris

Comença a Montferrer un curs de formació bàsica per a la nova promoció de Bombers Voluntaris

L'activitat s'adreça a membres de parcs de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars i part de la Noguera. Hi participen una quarantena de persones i es pot fer tant entre setmana com els caps de setmana
Presentació del nou curs de formació bàsica per a Bombers Voluntaris, el passat dia 9 a Mollet del Vallès (Foto: Bombers Generalitat)
28/04/2022 18:10

El parc de Bombers Voluntaris de Montferrer i Castellbò organitza, des d'aquest mes d'abril i fins a l'octubre, un curs de formació bàsica de la nova promoció de Bombers Voluntaris/es de la Generalitat de Catalunya. L'activitat s'adreça específicament als aspirants dels parcs de les regions Lleida Nord i Centre. 

Aquest curs es composa de diversos mòduls i se'n fan dues edicions en paral·lel: la primera, els caps de setmana, per la gent que té disponibilitat els dissabtes i diumenges; i la segona, per la gent que pot fer-lo entre setmana, els dimarts i dimecres. En total s'hi han inscrit una quarantena de persones: 19 per al torn de caps de setmana i els 21 restants entre setmana. 

La formació s'ha centralitzat a Montferrer pel fet de ser la seu més cèntrica de l'Alt Pirineu, tant pels participants de l'Alt Urgell com pels de les altres comarques de la regió. I és que en aquest curs també hi prenen part alumnes de la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i part de la Noguera. Concretament, hi estan representats els parcs de Pons, Oliana, Coll de Nargó, Organyà, Montferrer, Esterri d’Àneu, Llavorsí, Espot, Ribera de Cardós, La Pobla de Segur, Llívia, Alp, Puigcerdà i Bellver de Cerdanya. 

Es preveu fer 300 hores de formacions teòriques i pràctiques, en horari de matí i migdia (de les 8 a 2/4 de 3 en cada sessió). Es fan pràctiques a l'exterior del parc i a d'altres zones properes per executar les pràctiques forestals i de zones de riu. Les classes són impartides per formadors de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISCP). 

Aquest curs és una formació obligatòria per poder obtenir plaça com a Bomber Voluntari de secció activa, al parc de referència que cadascú hagi triat d'acord amb la distància respecte del seu lloc de residència. En anteriors edicions, els alumnes a l'escala activa s'havien de desplaçar fins a Lleida, Artesa de Segre o Pons. Per això, amb la nova ubicació s'evita aquests llargs desplaçaments, especialment per als inscrits de l'Alt Urgell i la Cerdanya. 

Tot i que el curs ja ha començat, les persones que hi estiguin interessades poden informar-se'n al web de l'Escola de Bombers i Protecció Civil, a la Regió d'Emergències de Lleida (973030130) o bé al mateix parc de Montferrer (616533799, Carles Solans).

Mostrar formulari de contacte