Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença el micromecenatge dels sis projectes guanyadors del Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran

Comença el micromecenatge dels sis projectes guanyadors del Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran

Es tracta d’una convocatòria de finançament col·lectiu mixt públic-privat. L'objectiu final és que les propostes tinguin un impacte positiu i un retorn social al territori
Micromecenatge dels sis projectes guanyadors del Matchfunding Arrela't Alt Pirineu i Aran
02/03/2021 18:41

Aquest dimarts arrenca la campanya de crowdfunding a la plataforma goteo.cc/arrelat dels projectes que es van proclamar guanyadors al Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran. Es tracta d’una convocatòria de finançament col·lectiu mixta, en la qual les administracions públiques complementaran les aportacions que fa la ciutadania a través del micromecenatge, aportant un euro per a cada euro recaptat, multiplicant així els fons recollits.

En aquesta primera edició es compta amb un fons públic de 24.000 euros, per activar un màxim de 6 projectes de l’Alt Pirineu i Aran que tinguin un impacte positiu i un retorn social al territori.

Els sis projectes són els següents:

•             Donem vida al bosc - Integra Pirineus: Campanya de comunicació per atraure la Responsabilitat Social Empresarial i destinar-la a la inserció sociolaboral de col·lectius de persones en risc d’exclusió i/o discapacitat a través de la Gestió Forestal Sostenible dels boscos del Pirineu.

•             Maduixes Siscarri: A Siscarri es dediquen al cultiu i distribució de maduixa ecològica, diversificant amb xordons (gerds) i altres productes d'horta. Fan una distribució de proximitat que promou el consum local i ajuda el petit comerç amb un producte singular.

•             Espai rural La Trumferia de Cerdanya: Projecte que inclou l’experiència d’un aperitiu rural on es pot recollir un producte de la terra, descobrir com es cultiva i menjar-se’l. Ofereix "pagesia, valors i sabors".

•             Senterada Comestible, un jardí d’aliments comunitari: Projecte d’agroecologia i sobirania alimentària que pretén el desenvolupament local mitjançant la recuperació de les varietats agrícoles i ornamentals tradicionals, i la reutilització de les plantes silvestres comestibles.

•             Boumort Indòmit, recuperació de camins que són històries de vida: Projecte per recuperar un camí a Boumort, un petit paradís fora dels circuits turístics convencionals on encara hi regna l’esperit indòmit a través del qual es vol conèixer el territori i implicar a la població per col·laborar en la recuperació de l’antic camí entre Cuberes i Taús.

•             Ecocentro Bioleta: Projecte Bioleta és un espai de la Val d'Aran on fer activitats d'aprenentatge. Ofereix serveis terapèutics alternatius i promou el consum de productes ecològics i de proximitat.

Promotors

Aquesta iniciativa la promouen els Consells Comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran, a més de les Oficines Joves, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el projecte Odisseu.

La proposta compta amb el suport de la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la Direcció General de Joventut, el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental amb col·laboració amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

Mostrar formulari de contacte