Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Comença la poda de prop de 800 arbres de la Seu d'Urgell

Comença la poda de prop de 800 arbres de la Seu d'Urgell

El Servei Municipal de Parcs i Jardins inicia la campanya de tardor i hivern, que s'allargarà fins a mitjan mes de març
Campanya de poda a la Seu d'Urgell (Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
04/11/2015 12:40

El Servei Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell ha començat aquesta primera setmana de novembre la campanya anual de poda, que inclou prop de 800 arbres i arbustos de la ciutat. L’objectiu de l'acció respon a la necessitat de controlar durant els mesos de tardor i hivern el creixement de les branques, millorar-ne l'aspecte, reduir la incidència de malalties i adaptar el volum de la capçada a l'amplada de les voreres, a més d'evitar molèsties als habitatges.

La zona d’actuació es concentra principalment al passeig Joan Brudieu i als carrers de l’Eixample de la ciutat, però també es durà a terme la poda en arbres d'espais d’esbarjo, com el Parc del Segre i l'Horta del Valira. La campanya la realitzen 10 jardiners, entre podadors i recollidors. La meitat dels treballadors poden arbres, mentre que l’altra meitat es dedica als arbustos.

Compost orgànic

El Servei Municipal de Parcs i Jardins empra plataformes per poder arribar al capdamunt dels arbres més alts. Segons informa l'Ajuntament urgellenc, les branques podades es trituren in situ i el residu que en surt es fa servir per als parterres de les zones verdes de la Seu. Aquest residu orgànic serveix per dificultar el naixement de males herbes.