Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença la Setmana del Llibre en Català, novament amb participació pirinenca

Comença la Setmana del Llibre en Català, novament amb participació pirinenca

El Govern d'Andorra, els editors del Principat i l'Associació Llibre del Pirineu hi organitzen presentacions i activitats, entre elles l'espectacle inspirat en les obres de Joan Obiols. La mostra es pot visitar del 10 al 19 de setembre al Moll de la Fusta, a Barcelona

Setmana del Llibre en Català (@LaSetmana)
Setmana del Llibre en Català (@LaSetmana)
09/09/2021 17:55

Aquest divendres s'inaugura la 39a Setmana del Llibre en Català, que per segon any consecutiu es farà al Moll de la Fusta de Barcelona. Aquest indret substitueix l'emplaçament de la plaça de la Catedral, amb l'objectiu de disposar d'un espai més ampli pels visitants en l'actual context sanitari. La mostra es podrà visitar fins al 19 de setembre.

La cita comptarà novament amb presència de diverses editorials, autors i institucions del Pirineu. El Govern d'Andorra, l’Associació d’Editors d’Andorra i l’Associació Llibre del Pirineu estaran ubicats conjuntament a l'estand número 7. S'hi podrà trobar un total de prop de 200 títols i, a banda de llibres, també s'hi oferirà la revista Portella i la revista anual que edita Àgora Cultural.

Els objectius de la presència d’Andorra a la Setmana són "aixoplugar els editors andorrans i pirinencs, presentar les publicacions que directament o indirectament s’han fet per encàrrec o amb suport institucional i exposar, d’aquesta manera, una mostra del ventall cultural del Principat i del Pirineu", segons han expressat des del Ministeri de Cultura i Esports. Hi seran presents: Publicacions del Govern d’Andorra, Institut d’Estudis Andorrans, Consell General, Col·lectiu Portella, Societat Andorrana de Ciències i les editorials Andorra, Salòria, Límits, Aloma, Anem i Mesclant. A més, també estaran disponibles obres d’autors andorrans publicats per segells catalans com Pagès, Grup 62, Apostroph o Males Herbes.

La presència andorrana s’acompanyarà de diverses activitats. Aquest diumenge dia 12, hi haurà la taula rodona 'L'hora d'Andorra', amb la presentació dels llibres Carlemany i Andorra (Oliver Vergés), Gran és la negra nit (Domènec Ferran) i La pífia, de Greg Coonen. Dilluns dia 13 (18.30 h), es farà un conta contes amb l'obra Perdut al bosc, d'Alícia Gómez i Inés Borràs, i una conversa sobre el Premi Crexells, organitzada per l’Ateneu Barcelonès. I dijous 16 (18.00 h), es presentarà Entre l’infern i la glòria (Àlvar Valls).

Dissabte dia 18 (20.00 h), els actes a l'Escenari 3 inclourà la presentació de l'espectacle inspirat en la col·leció 'Viatge Universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món', de Joan Obiols, a càrrec del músic Arnau Obiols i de l’Escola de Teatre de la Seu d’Urgell, sota la direcció de Joel Pla.

Paral·lelament, a l'estand 7, els autors també signaran llibres tot coincidint amb les respectives presentacions. També faran signatura de llibres Carles Sánchez Márquez i Igor Antonio Contreras (10 de setembre) i Robert Pastor (12 de setembre).

Enguany la Setmana del llibre en català agrupa 227 expositors, repartits en 69 mòduls. 185 d'aquests són segells editorials; 19, llibreries; 12, institucions; 9, universitats i 1 distribuïdora d'arreu dels Països Catalans, ja que està prevista l'assistència d'Andorra, Catalunya Nord, Illes Balears i País Valencià de manera destacada. A l'espai de la Setmana hi tornarà a haver tres escenaris i el tradicional espai de revistes d'IQuiosc.cat.

Maria Barbal, a la inauguració

A l'acte inaugural, aquest divendres, hi haurà la presència del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2021, l'autora de Tremp Maria Barbal. Es farà el lliurament dels premis de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana: el 25è Premi Trajectòria serà per a l'escriptor Biel Mesquida; i el nou Premi Difusió, pel periodista Xavier Graset.

A més, al llarg dels 10 dies es presenten activitats coorganitzades amb entitats i institucions, amb els nous col·laboradors com l'Ateneu Barcelonès, el CCCB, Òmnium Cultural o l'Escola Elisava, a més de diversos festivals literaris que s'ha volgut convidar perquè tinguin una presència en el marc de La Setmana: Fira Literal; Festival Clàssics; MOT; 42 Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona; Tocats de Lletra; Vila del Llibre; En Veu Alta; Flic Festival; Acròbates i Poesia i+. També destaquem el sentit homenatge que els editors han volgut organitzar a l’empresària i mecenes, Gemma Romanyà tres anys després del seu traspàs.

L’espai al Moll de la Fusta, ocupa 5.000 metres quadrats i permet recuperar els 3 escenaris habituals de La Setmana d’abans de la pandèmia; escenaris que acolliran una ambiciosa programació d'activitats per on passaran autors destacats presentant les seves novetats, a més de generar debats en taules rodones i converses sobre temes de tendència i actualitat. Del panorama internacional, visitaran La Setmana Douglas Stuart, premi Booker 2020 i Katharina Volkmer.

Mostrar formulari de contacte