Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença la temporada de la brama del cérvol al Parc Natural de l'Alt Pirineu i la Reserva de Caça de l'Alt Pallars

Comença la temporada de la brama del cérvol al Parc Natural de l'Alt Pirineu i la Reserva de Caça de l'Alt Pallars

Els punts d'observació s'han habilitat a les Ares, Alós d'Isil i Cerbi. L'espai natural també ofereix un servei de guies acreditats
Servei d'observació de la brama (Foto: PN Alt Pirineu)
16/09/2022 19:40

La temporada de la brama del cérvol al Parc Natural de l'Alt Pirineu i la Reserva Nacional de Caça del Pallars comença aquest cap de setmana i s'allargarà fins al pròxim 16 d'octubre. Els tres punts d'observació que s'han habilitat per contemplar l'espectacle natural són a Alós d'Isil, Cerbi i les Ares.

En aquests espais hi haurà informadors amb prismàtics i telescopis per facilitar la localització dels cérvols. El servei està obert i sense reserva prèvia els dissabtes i diumenges des de trenc d'alba a les onze del matí i de les cinc de la tarda fins que es fa fosc. El telèfon d'informació és el 659 91 69 55. El Parc també ofereix un servei de guies acreditats per poder fer una observació assessorada i a càrrec d'empreses especialitzades.

La brama del cérvol és el període en què els mascles es disputen les femelles i intenten seduir-les bramant constantment i marcant el territori amb secrecions glandulars i d’orina i rascant els troncs amb la cornamenta. És una època en què és fàcil observar aquests animals pel bosc. El moment òptim per sentir-los bramar és a primera hora del dia, quan despunta el sol, o al capvespre. En aquesta activitat cal seguir una sèrie de consells, com evitar fer soroll, mantenir una distància mínima de 50 metres amb els cérvols, ja que tenen un comportament imprevisible, i portar prismàtics. Així mateix, es recomana anar acompanyat d’un guia per gaudir al màxim de l’experiència.

Mostrar formulari de contacte