Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença la temporada de pesca de truita en aigües d'alta muntanya

Comença la temporada de pesca de truita en aigües d'alta muntanya

S'allargarà fins al 2 de setembre en la modalitat amb mort, i fins al 14 d'octubre en la modalitat sense mort. Com a novetat, enguany es limita l'ús del fil amb perdigó
Pesca sense mort a l'Estany Gento (Foto: Joaquín Chamorro/Raül Tejero)
11/05/2018 12:25

La temporada de pesca de truita en aigües d'alta muntanya s'inicia aquest dissabte, 12 de maig, i es perllongarà fins al 2 de setembre en la modalitat amb mort, i fins al 14 d'octubre en la modalitat sense mort. En els llacs que es glacen només es pot practicar la pesca quan la superfície desglaçada sigui superior al 90%. En les zones de pesca controlada amb mort la quota màxima de captura s'estableix en 4 truites de més de 22 centímetres per pescador i dia.

Amb l'objectiu de millorar la supervivència i la reproducció dels exemplars de truita adulta, enguany es limita l'ús de la pesca al fil amb perdigó, permetent-ne l'ús únicament a les zones de pesca controlada sense mort i zones lliures sense mort. D'aquesta manera, es pretén que les truites capturades a final de temporada puguin ser alliberades novament a les aigües per tal que es reprodueixin.

La llicència de pesca es pot obtenir telemàticament a través de l'Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya o bé presencialment als serveis territorials i a les oficines comarcals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Pel que fa a l'expedició de permisos de pesca, a més de l'oficina virtual i de les diferents delegacions territorials de la conselleria, també es poden sol·licitar en alguns establiments de muntanya mitjançant col·laboració amb les societats de pescadors.

En aquesta línia, Agricultura ha signat aquest 2018 un total de tretze acords de col·laboració amb societats de pescadors, de les quals sis s'ubiquen en aigües d'alta muntanya (Vall de Boí, Alta Ribagorça, Bonaigua, Guingueta-Espot, Llavorsí i Cardós-Tírvia), i unes altres sis corresponen a societats de pescadors d'aigües de baixa muntanya (Ribagorçana, Conveni Pallaresa, Alt Urgell, Ponts, Solsona, Alt Llobregat i Alòs de Balaguer). Des del departament recomanen consultar a aquestes societats la ubicació dels establiments on poder obtenir el permís de pesca.

Zones de pesca controlada intensiva

Els dos intensius ubicats en aigües d'alta muntanya (Barruera i la Guingueta d'Àneu) van iniciar la temporada de pesca el 24 de març, i aquesta s'allargarà fins al 30 de setembre, amb mort, i fins a l'11 de novembre en la modalitat sense mort. S'hi pot pescar un màxim de 4 truites d'una mida superior als 19 centímetres per pescador i dia. La principal novetat d'enguany ha estat la divisió de l'intensiu de la Guingueta d’Àneu, que passa a tenir el tram superior exclusivament per a la pesca a mosca amb fuet, i la zona de l'embassament per a la pesca amb mosca o amb d'altres artificials.

Mostrar formulari de contacte