Comença la tercera Formació de les Sortides Pedagògiques de la Seu d'Urgell
Les sessions es fan els dimarts a la tarda, fins al 8 d'octubre. Aquesta setmana l'Espai Ermengol també acull un tast comentat, organitzat per Conxita Vi i Queviures, i una sortida interpretativa per part de Jordi Dalmau i Carla Garrido
L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat ofereix enceta aquest dimarts al vespre la 3a Formació de les Sortides pedagògiques per la Seu d’Urgell del curs 2024-2025. Aquesta primera sortida ha estat a càrrec de Carles Gascón i Lluís Obiols i estava dedicada al patrimoni funerari i dels cementiris de la capital urgellenca, des de l’època medieval fins al segle XX.
Aquesta formació, coordinada pel Servei Educatiu de l’Alt Urgell, proposa "un diàleg amb espais que ajuden a conèixer les formes de vida d’una ciutat amb segles d’història". S'adreça al professorat de primària, secundària, batxillerat i cicles que estigui interessat en el patrimoni cultural, per "fomentar que el professorat conegui la ciutat i els seus recursos i que considerin els museus, arxius i monuments patrimonials com un context real d’aprenentatge".
El programa formatiu consta de 20 hores lectives dividides en quatre sessions, sempre els dimarts a la tarda (17:45-19:45 h). La segona serà el dia 24, sobre el clima i la meteorologia al Pirineu, els aiguats de 1982 i els Jocs Olímpics de 1992, i l'impartiran Albert de Gràcia i Xavier Travé. El dia 1 d'octubre, la guia Pilar Aláez parlarà dels convents de la Seu: Sant Domènec, l'actual Parador, Santa Maria de Lestonnac (les Monges), els Jesuïtes i el convent de la Sagrada família (La Punxa). I a la quarta i última sessió, el 8 d'octubre, Carles Gascón i Lluís Obiols oferiran als participants una visita històrica al Barri de Santa Magdalena, que inclou el pas per l'Institut Joan Brudieu, l'Escorxador Municipal, els Pavellons militars, l'església de Santa Magadalena, les 'Cases barates', l'Escola Albert Vives i el CRP.
Parlem de Formatge
Els actes d'aquesta setmana a l'Espai Ermengol continuaran aquest divendres a les 8 del vespre, amb el tast comentat ‘Maridatge de vins i formatges’, promogut per l'establiment Conxita Vi i Queviures. Aquesta activitat forma part del cicle Parlem de Formatge i és oberta a tots els públics, però cal reservar plaça a l’espai d'agenda de l’Espai Ermengol. El preu és de 15€. El Parlem de Formatge 2024 va començar el 29 d’agost i finalitzarà el 7 de desembre. Aquesta 13a edició suma 7 activitats relacionades amb el món del formatge artesà. Per més informació es pot consultar el programa.
El dia següent, dissabte 21 a les 9 del matí, es realitzarà la sortida interpretativa ‘Ruta pels dòlmens de Bescaran: passejant entre la prehistòria i la natura’, a càrrec de Jordi Dalmau i Carla Garrido. Com l'anterior activitat, per prendre-hi part cal reservar plaça. El preu en aquest cas és de 4’50€.