Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comença la vista per la mort d'un pacient al Sant Hospital l'any 2017

Comença la vista per la mort d'un pacient al Sant Hospital l'any 2017

La pràctica de prova es duu a terme arran de la demanda que va interposar la família. Consideren que la defunció la va originar la sèpsia generalitzada causada per la via intravenosa que se li va aplicar
Hospital de la Seu
22/02/2021 18:05

Aquest dilluns ha començat la vista per la reclamació patrimonial cap a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell per la defunció d'un pacient l'any 2017. La família havia interposat aquesta demanda a l'Administració en considerar que hi havia hagut un mal funcionament d'aquest servei públic, amb resultat de mort. A banda del centre mèdic, també s'adreça al Servei Català de Salut (CatSalut), pel fet que l'home era usuari de la sanitat pública, i a la companyia asseguradora.

El cas el porta el jutjat contenciós administratiu número 13 de Barcelona. Fonts judicials han matisat que no es tracta d'un judici sinó d'una pràctica de prova. A l'inici del procediment, en què s'han presentat les testificals admeses pel tribunal, hi ha declarat, entre d'altres, l'alcalde de la Seu i actual president de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, que en el moment dels fets era director assistencial del centre mèdic. Aquest dimarts compareixeran els pèrits.

El cas es remunta a l'11 d'abril de 2017, quan Serafín Manuel Regal Ventosa va ser ingressat al Sant Hospital per una hèrnia discal i al cap de nou dies va morir. La seva vídua Yolanda Pallarés, considera que la defunció va estar causa per la sèpsia generalitzada que li va causar la via intravenosa que se li va aplicar quan va ingressar, i que no se li va retirar fins al cap de set dies. Pallarés creu que hi va haver un incompliment de tots els protocols al respecte i demana que s'aclareixi si hi va haver mala praxi.

L'advocat ha explicat al diari Bon Dia que s'ha descartat un acord econòmic previ perquè consideren que aquesta mala praxi va existir, per la qual cosa volen que hi hagi un rescabalament no només econòmic sinó també moral. Entre les proves que aporten hi ha l'autòpsia que es va fer a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i que, segons asseguren, demostra que la infecció al braç esquerre es va estendre i li va provocar una fallada als òrgans vitals.

El tràmit jucidial ha estat ajornat en dues ocasions. La primera, el passat mes d'abril, quan a causa de l'estat d'alarma es va aturar bona part de l'activitat judicial. La segona es va posposar per la indisposició d'un dels membres de la sala. 

Mostrar formulari de contacte