Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comencen a funcionar els 'contenidors intel·ligents' a l'Alt Urgell

Comencen a funcionar els 'contenidors intel·ligents' a l'Alt Urgell

La Mancomunitat d'Escombraries ha activat l'aplicació i el sistema per obtenir un descompte en el rebut quan es llença correctament les deixalles. L'ens dóna a conèixer el nou model aquesta setmana amb un estand a la plaça de les Monges, en el marc de la Mobile Week

10/05/2022 14:05

La Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ja ha posat en marxa aquesta setmana, d'acord amb els terminis previstos, el nou sistema de "contenidors intel·ligents", que permet als usuaris registrar-se cada vegada que llencen correctament les deixalles seleccionades i, d'aquesta manera, obtenir un descompte en la taxa d'escombraries que, segons l'ens, pot arribar a ser de fins a 60 euros. L'objectiu, asseguren, és que d'aquesta manera pagui menys qui genera menys residus i fa millor la recollida selectiva, i que, en contrapartida, pagui més qui embruta més i recicla menys.

Aquests darrers dies, els veïns que s'han donat d'alta al nou sistema han rebut un missatge d'SMS per accedir a l'aplicació de mòbil i poder començar a notificar la seva activitat de recollida selectiva. En aquest sentit, la inscripció no és obligatòria i la filosofia d'aquest model és que els qui més apostin per la reducció i el reciclatge tinguin un descompte, mentre que es preveu que la taxa seguirà augmentant per a la resta d'usuaris. Segons la Mancomunitat, en els mesos previs ja s'han apuntat al sistema més de 1.300 famílies i particulars. Aquest mes de maig s'han instal·lat a la Seu 228 contenidors nous de fracció orgànica i de resta, alhora que s'han habilitat els dispositius de registre en 30 recipients d'envasos, paper i vidre.

Per seguir incentivant la proposta i que hi participi més gent, aquesta setmana la MEU ha instal·lat una carpa a la plaça de les Monges, en la qual s'explica el projecte i s'ofereix la possibilitat d'inscriure-s'hi. Aquesta nova acció informativa coincideix amb la celebració de la Mobile Week La Seu d'Urgell, que s'ha iniciat aquest dimarts mateix i que continuarà fins dissabte amb un gran nombre de tallers i xerrades i la implicació d'un gran nombre d'entitats, institucions i empreses de la ciutat, la comarca i el Pirineu. La Mancomunitat d'Escombraries és un dels ens que hi participa, precisament explicant la campanya 'Si recicles, guanyes'.

Actualment la MEU abasta un total d'onze municipis, a la meitat nord de l'Alt Urgell. Al llarg de les darreres dues dècades l'organisme ha rebut diversos reconeixements per les bones dades de recollida selectiva de la comarca i per les campanyes dutes a terme per fomentar-la. Ara l'objectiu és augmentar els percentatges de reciclatge per mantenir-se entre les millors comarques de Catalunya en aquest àmbit.

  • Estand de la MEU a la plaça de les Monges per donar a conèixer el model de 'Contenidors intel·ligents'
    Estand de la MEU a la plaça de les Monges per donar a conèixer el model de 'Contenidors intel·ligents'
  • Contenidor intel·ligent
    Contenidor intel·ligent

Mostrar formulari de contacte