Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comencen a treballar les màquines per reobrir la via d'accés a Baiasca, al Pallars Sobirà

Comencen a treballar les màquines per reobrir la via d'accés a Baiasca, al Pallars Sobirà

Dues famílies han optat per allotjar-se a Llavorsí mentre durin les obres Andorra contracta operaris per instal.lar malles metàl.liques en un tram de despreniments a Os de Civís

04/03/2015 17:42

Les màquines han començat a treballar aquest dimecres a la carretera de Baiasca, al Pallars Sobirà, per poder reobrir la via aquest cap de setmana. Les obres que s'hi fan són de buidatge del talús de la part superior de la carretera per poder garantir el pas. El president del Consell Comarcal, Llàtzer Sibís, ha reconegut en declaracions a l'ACN que es tracta d'una obra d'emergència "que ha de treure els veïns de l'aïllament".

Dues de les famílies del poble han optat per traslladar-se a viure a Llavorsí mentre durin els treballs. El pas d'una banda a l'altra de la carretera caminant es fa complicat amb les màquines treballant i han optat per aquesta solució pel benestar dels seus fills. L'allotjament l'ha facilitat l'Ajuntament.

El president de la EMD de Baiasca, Jordi Fillet, ha dit que estan d'acord amb la intervenció d'urgència però ha afegit que reclamen una solució definitiva per un tram d'uns 1.500 metres que presenta molta inestabilitat en la calçada.

Aquest dimecres tècnics del Consell Comarcal i de la Diputació de Lleida han visitat la zona afectada per començar a buscar solucions al tram deteriorat.

D'altra banda, segons informa el Diari Segre, les restriccions per circular per la carretera d'accés a la població alturgellenca d'Os de Civís, al municipi de les Valls de Valira, podrien aixecar-se aquest dimecres després que operaris contractats pel Govern d'Andorra acabin d'instal.lar una malla de contenció en el tram de muntanya en el qual el passat cap de setmana es va produir un despreniment de roques.

Dijous, es va restringir el trànsit de vehicles i només es va permetre el pas a residents. Aquesta situació s'ha prolongat durant tot el cap de setmana i ha provocat malestar per l'anul.lació de reserves en negocis d'hostaleria. Els tècnics han calculat que es van desprendre al voltant de 50 metres cúbics de roques i terra.

Mostrar formulari de contacte