Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comencen els treballs de sanejament del camí d'accés al santuari de la Mare de Déu d'Arboló

Comencen els treballs de sanejament del camí d'accés al santuari de la Mare de Déu d'Arboló

El Parc Natural de l’Alt Pirineu invertirà més de 30.000 euros en obres d’arranjament i reparació de l'accés al poble de Besan. La intervenció es fa de forma coordinada amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya
Treballs d'arranjament del camí al santuari de la Mare de Déu d'Arboló (Foto: TES)
11/04/2019 13:49

El Parc Natural de l’Alt Pirineu invertirà més de 30.000 euros en l’arranjament i reparació del camí d’accés des de Baro i el pont d’Arboló al santuari de la Mare de Déu d'Arboló, situat al terme municipal de Soriguera, a 640 m d’altitud.

Els treballs de sanejament s’iniciaran aquest dijous i  s’allargaran fins després de Setmana Santa (25 d’abril). Prèviament, la brigada de manteniment del parc ha desmuntat totes les baranes de fusta. L’actuació es duu a terme en coordinació amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

L’objectiu és sanejar el camí, afectat per despreniment de roques, atès que discorre per un terreny de geologia complexa, amb una cinglera per la riba esquerra del riu Noguera Pallaresa que conforma l’estret d’Arboló, dominat per la Roca del Lladre (948 m).

Tancament de l'accés

Mentre durin els treballs, quedarà tancat l’accés a peu a aquest camí, així com la pesca al tram del riu Noguera Pallaresa que discorre per sota per tal de garantir la seguretat. Es preveu la finalització d’obra abans de la celebració del concorregut aplec de diumenge 5 de maig, que honora a la Mare de Déu d’Arboló, patrona del Pallars.

Mostrar formulari de contacte