Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comencen les obres d'arranjament del carrer Major de la Seu d'Urgell

Comencen les obres d'arranjament del carrer Major de la Seu d'Urgell

La via estarà tancada al trànsit durant un període de dos mesos. La millora inclou la substitució del paviment, que actualment es troba molt deteriorat. El mercat setmanal es traslladarà al passeig de Joan Brudieu i el carrer del Bisbe Guitart

01/09/2022 12:55

Les obres d'arranjament del carrer Major de la Seu han començat aquest dijous. Els operaris de l'empresa adjudicatària dels treballs, Sorigué S.A.U., ja han dut a terme les tasques de protecció de la via, que estarà tancada al trànsit durant un període aproximat de dos mesos. La millora de l'eix comercial tindrà un cost de més de 300.000 euros. La intervenció consistirà en la substitució del paviment, que actualment es troba deteriorat a causa del desgast al llarg dels anys i el pas de vehicles pesants, ja que s'hi celebra el mercat setmanal.

De moment, les màquines han iniciat el procediment d'aixecament de les llambordes. Posteriorment, es farà la repavimentació amb el mateix sistema que l'Ajuntament urgellenc va aplicar en una prova pilot que es va dur a terme al carrer de Fra Andreu Capella l'any 2019. La tècnica utilitzada serà la del paviment imprès per mantenir l'estètica actual, però amb una capacitat més gran de resistència.

L'actuació inclou tot el carrer Major, des de la plaça dels Oms, i fins al carrer de Lluís de Sabater. A causa de l’augment del preu dels materials bàsics, en especial el betum (derivat del petroli), i donat que l’aglomerat asfàltic és el material principal de l'actuació, s’ha hagut d’actualitzar els preus unitaris del projecte inicial i, per contrapesar l'augment del cost de l’actuació, s’ha eliminat la reforma d'un tram de carrer de davant de la Biblioteca Municipal. El consistori considera que el paviment de la calçada en aquest punt està en bon estat i només s'havia afegit al projecte per igualar materials amb la resta de la zona.

Consulta ciutadana

Cal recordar que l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va dur a terme del passat 18 de desembre i fins al 15 de gener una consulta ciutadana per decidir el millor període de l'any per dur a terme les obres del carrer Major, tenint en compte l'afectació comercial i de mobilitat que té tallar la via durant dos mesos. Un 70% dels votants va decidir que després de la Festa Major era la millor data per a repavimentar el ferm, enfront d'un 30% que va optar perquè es fessin els treballs després de Sant Jordi. La participació va ser d'un nou per cent del cens. Hi van poder dir la seva veïns, comerciants i titulars de llicències de parades del mercat.

Trasllat del mercat setmanal

Mentre duri la intervenció, el mercat setmanal es traslladarà al passeig de Joan Brudieu i al carrer del Bisbe Guitart. Els canvis i les afectacions es donaran a conèixer a través de cartells, RàdioSeu i les xarxes locals.

  • Inici de les obres del carrer Major de la Seu d'Urgell
    Inici de les obres del carrer Major de la Seu d'Urgell
  • El carrer Major de la Seu d'Urgell estarà tancat al trànsit mentre durin les obres
    El carrer Major de la Seu d'Urgell estarà tancat al trànsit mentre durin les obres

Mostrar formulari de contacte