Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Comencen les obres de l'Espai Ermengol i la neteja del bosc de ribera

Comencen les obres de l'Espai Ermengol i la neteja del bosc de ribera

L'ajuntament tira endavant el projecte de centre d'interpretació de la ciutat per dinamitzar el casc antic L'actuació al Toll del Bressol permetrà guanyar una nova obertura cap al riu, a la zona de l'Horta del Valira
Espai Ermengol - Façana de l'immoble
02/07/2010 16:20

Ja s'han iniciat les obres de reforma de l'edifici del carrer Major número 8, per ubicar-hi l'Espai Ermengol. També han començat, paral.lelament, les tasques la neteja del bosc de ribera del riu Valira i l'arranjament dels recorreguts dels seus accessos, concretament a l'espai natural conegut com el Toll del Bressol, a l'Horta del Valira.

Amb la construcció de l'Espai Ermengol, la ciutat i els seus visitants podran gaudir d’un "centre obert, dinàmic i innovador, amb un peu al passat però amb una decidida projecció cap al futur". S’estructurarà entorn a tres exposicions permanents amb caràcter propi, però amb un mateix fil de connexió: la ciutat d’Urgell, el bisbe Ermengol -de qui enguany es commemora el mil.lenari de la consagració- i el món del formatge.

L'Espai Ermengol és un projecte que compta amb un pressupost total d'1.300.000 euros. Ja compta amb una subvenció de 500.000 euros fruit d'un conveni amb Turespaña, 650.000 euros més del fons europeu FEDER i una subvenció més del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, que a més inclourà l'exposició sobre Sant Ermengol a la Ruta Pirineu Comtal.

Des de l'equip de govern municipal es continua treballant per arribar a cobrir el 100% del pressupost amb recursos econòmics provinents d'altres administracions.

Pel que fa a l'arranjament del Toll del Bressol, la Seu d'Urgell hi guanyarà una obertura cap el riu Valira, tal com ja fa uns anys es va realitzar amb el riu Segre. També es netejarà el bosc de ribera del Valira i s'adequarà els accessos per arribar-hi

Aquest projecte compta amb un pressupost de 90.758 euros, s'inclou en els diversos projectes d'inversió que l'Ajuntament de la Seu va presentar per rebre una subvenció del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL).

Mostrar formulari de contacte