Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Commemoració dels 15 anys de declaració del conjunt romànic de la Vall de Boí com a Patrimoni de la Humanitat

Commemoració dels 15 anys de declaració del conjunt romànic de la Vall de Boí com a Patrimoni de la Humanitat

La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, vol recordar aquesta efemèride per promocionar la zona, que ha estat visitada des de l'any 2000 per més de dos milions de persones
La Vall de Boí, Patrimoni de la Humanitat
28/11/2015 10:28

La Vall de Boí reviurà aquest dilluns, 30 de novembre, l’emoció viscuda fa 15 anys quan la UNESCO va declarar Patrimoni de la Humanitat el conjunt romànic format per vuit esglésies i una ermita per la seva unitat d’estil arquitectònic.

La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, vol sumar-se a aquesta celebració per reforçar la difusió d’aquest ric patrimoni cultural, únic per la concentració en un espai reduït d’un nombre tan elevat d’esglésies d’un mateix estil arquitectònic, amb una campanya de comunicació per mitjà de les xarxes socials amb una àmplia bateria de publicacions per a Twitter, Facebook i Instagram. La campanya també vol crear una interacció amb els usuaris de les xarxes socials amb la finalitat que puguin compartir fotos, experiències, records i vivències de tots aquells qui han visitat algunes de les esglésies Patrimoni de la Humanitat de la Vall de Boí.

La campanya va començar ahir dijous, 26 de novembre, i tindrà una incidència especial durant una setmana a les diferents xarxes socials. L’acció promocional inclou diferents imatges del conjunt romànic de la Vall de Boí amb diferents claims de caire emocional per captar l’atenció dels usuaris i el hashtags de campanya #15anysValldeBoi; #RomanicValldeBoi i #tocaelcelalaValldeBoi. Les persones que vulguin participar d’aquesta acció podran etiquetar les seves fotos i repinejar les imatges de @Ara Lleida i publicar-les en altres xarxes socials.

Jornada de portes obertes

En aquest 15è aniversari, el Centre del Romànic de la Vall de Boí proposa una jornada de portes obertes a les esglésies de Sant Climent de Taüll, Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí i Santa Eulàlia d'Erill la Vall, que es podran visitar de manera gratuïta durant el dilluns 30 de novembre, de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 19 hores.

Des de la declaració l’any 2000 de les esglésies romàniques com a Patrimoni Mundial fins al dia d’ahir, 26 de novembre de 2015, un total de 2.010.113 persones han visitat els temples de la Vall de Boí.

El conjunt d’esglésies de la Vall de Boí va ser declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2000. És format per les esglésies de Sant Climent i Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Santa Maria de Cardet, l’Assumpció de Cóll i l’ermita de Sant Quirc de Durro.

Falles del Pirineu

Es dóna la coincidència que el pròxim 2 de desembre la UNESCO donarà a conèixer si les falles i la festa del foc als Pirineus forma part dels elements declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat. La candidatura inclou 63 pobles dels Pirineus, que aplega municipis d’Andorra, França, Aragó i Catalunya. En el cas de rebre aquesta distinció, la Vall de Boí obtindria la seva segona declaració de la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat.

Mostrar formulari de contacte