Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Completades les declaracions pel judici a la directora de la llar d'infants de Bellver

Completades les declaracions pel judici a la directora de la llar d'infants de Bellver

L’acusació demana una multa i denuncia mètodes presumptament abusius per obligar els nens a menjar La defensa veu exagerada l’acusació de vexacions i suggereix l’absolució
Jutjats de la Seu d'Urgell
30/03/2010 19:49

L’acusació del judici a la directora de la llar d’infants de Bellver de Cerdanya ha demanat una multa de 300 euros i 9 dies de localització permanent, per una falta lleu de maltractaments a 19 infants. En canvi, la defensa demana l'absolució.

Al llarg de tot dimarts s'ha celebrat, als Jutjats de la Seu d'Urgell, la vista per la denúncia presentada per tres mestres de la guarderia bellverenca, que denuncien mètodes abusius per part de la cap. El cas ha despertat expectació, amb la presència fins i tot de mitjans de comunicació d'abast estatal.

A la sortida del judici, les demandants han reiterat les acusacions de tracte vexatori cap als nens perquè, afirmen, la directora obligava els menors a menjar-se els vòmits i havia lligat alguns infants a les cadires perquè romanguessin quiets. Les docents afirmen que la directora ho havia convertit en “un hàbit diari” i neguen que hagin denunciat els fets per diners o per una qüestió personal “perquè nosaltres n’hem sortit perjudicades”.

L’advocada de l’acusació, Carme Ruiz, hi ha afegit que la voluntat de les seves clientes seguia sent que el judici no fos per faltes menors, sinó per un delicte.

En canvi, l’advocat defensor, Jaume Ribes, ha demanat l’absolució perquè considera exagerada l’acusació de vexacions. La defensa atribueix la denúncia “a un conflicte laboral i de model educatiu evident entre les treballadores i la directora”. La defensa considera que els fets no van passar tal com els narren les tres docents. La professora ha assenyalat que en els moments que havia lligat infants a les cadires ho havia fet perquè a la llar de Bellver no hi ha trones específiques per mantenir els nens controlats mentre s’està donant de menjar a cadascun dels infants.

Un dels testimonis, l’alcalde de Ger, Alfons Casamajó, ha detallat que una de les denunciants havia estat acomiadada anteriorment de la llar d’infants d’aquest altre municipi cerdà, també per un conflicte laboral amb les companyes de feina.

De la seva part, l’alcalde de Bellver, Francesc Xavier Porta, ha recordat que la directora ha estat apartada de manera cautelar, en espera que s'esclareixin els fets. Actualment segueix fent tasques de direcció, però des de les oficines municipals i sense tenir contacte amb els infants ni amb les altres mestres, per evitar situacions conflictives.

També havia estat convocat l'exalcalde bellverenc, Joan Pous, que assegurava que de la seva part no havia tingut mai cap problema amb la tasca de Francesca Sarret.

La denúncia la van posar les tres treballadores després d'haver exposat la situació a l'alcalde. La vista s'havia programat inicialment pel 19 de gener, però es va ajornar fins ahir.

 

Mostrar formulari de contacte